Paddy Pimblett odhalil svůj recept na shazování váhy

Paddy Pimblett odhalil svůj recept na shazování váhy Paddy Pimblett je svůj | zdroj: Profimedia

Není to žádná raketová věda, říká hvězda UFC k čachrům se svojí tělesnou vahou. Známý požitkář popsal princip a jeho kuchař odhalil jídelníček.

Paddy Pimblett se kromě výkonů v kleci proslavil také neuvěřitelně rychlým nabíráním váhy. Po zápasech si totiž umí jídla dopřát vskutku do sytosti a pár dní po zápase už působí spíše jako tlustší bratr svého předhozího já. Dokonce i šéf UFC Dana White nedávno projevil o svou hvězdu starost a zároveň si postěžoval, že je těžké pro "Baddyho" domlouvat zápasy, protože to musí dělat s velkým předstihem, aby stihl přebytečná kila shodit. I sám britský bojovník teď přiznal, že naposledy si při tom sáhl na dno.

"Vždycky ten poslední týden před zápasem říkáš, že to byla nejlepší příprava," rozpovídal se Paddy o bojovnickém životě ve svém posledním vlogu. "Poslední přípravný kemp byl jedním z nejhorších v mém životě. Ode dne, co jsem se vrátil z Ameriky, jsem měl jen asi sedm týdnů, abych udělal váhu. UFC ohlásilo datum turnaje v Anglii a já jsem řekl, že na tom turnaji přece budu mít zápas, protože je to v O2 aréně. Měl jsem tedy sedm týdnů na to, abych shodil okolo 20 kilo a dokázal jsem to." Mnozí mu nevěřili, po vážení jim tedy poslal peprný vzkaz.

Další zápas má Pimblett naplánovaný na UFC 282, které se odehraje 10. prosince v Las Vegas. Raději tedy najel na dietu a snaží se jíst pouze jídla, která mu připraví kuchař Joel McCarthy, známý pod přezdívkou Macro Chef, který má sám zkušenosti z MMA zápasů. 

"Není v tom žádná raketová věda. Není to těžké. Musíte se dostat do kalorického deficitu. Proč si myslíte, že tak tloustnu? Protože se z 1500-2000 kalorií denně dostanu na 8000. Proto se váha nahromadí a pak jde tak snadno dolů," vysvětlil Paddy jednoduchý princip své diety.

Podle posledních fotek z tréninku to vypadá, že formu už britský bojovník má. "Teď mi zbývá shodit tak 9 kilo. Udělal jsem víc přes noc, předtím jsem dával dolů 8,4 kila přes noc, takže 9 kilo za 4 týdny zvládnu."

A co Pimblett aktuálně jí? To Macro Chef prozradil v posledním vlogu, dodal také, že je slavný fighter hodně vybíravý ohledně zeleniny.

  • Snídaně: Proteinová granola nebo overnight oats – ovesné vločky odležené přes noc (300-350 kalorií)
  • Oběd: Kuřecí wrap se salátem  nebo kuřecí barbeque burrito (450-520 kalorií)
  • Večeře: Chilli masové koule s těstovinami nebo wagjú burger s hranolkami ze sladkých brambor (500 kalorií)
  • Svačina: Čokoládový proteinový zákusek nebo proteinové sušenky (220-230 kalorií)

Zda bude tentokrát pro Paddyho po této dietě vážení snazší než posledně, se dozvíme již za pár dní. V zápase na UFC 282 ho čeká Američan Jared Gordon, který v posledních letech vyhrával na body, anebo prohrál před limitem. V rychlý konec věří i Pimblett.

"Myslím, že jsem ve všem lepší než on. Mám lepší wrestling, jiu-jitsu i boj na zemi, lepší fyzičku, větší srdce. Ten týpek byl velmi uctivý, budu se cítit blbě, až mu zlomím čelist. Doufám, že ho uškrtím za 10 vteřin, ale jestli se mnou bude chtít stát, tak mu budu chtít zlomit nos," prohlásil ve svém vlogu, když pak viděl svou týmovou parťačku Molly McCann prohrát, přitvrdil. "Teď vám tady slibuju, že Jareda Gordona ukončím v prvním kole. Sledujte."

Zdroje:  Paddy the Baddy – Youtube

Nejnovější články