Hlavní obsah

Patřičná dávka adrenalinu. Bojovníci a jejich jedinečné momenty, kdy sami mají husí kůži

Nástupové písně. Pro bojovníky dávka motivace, únik od myšlenek směřující k boji v kleci, ale také snaha o nasátí patřičné atmosféry. Zkrátka nedílná součást každého MMA zápasu, která umí pořádně do varu dostat také nabuzené obecenstvo. Někteří bouří, další skupina zpívá. Jinak tomu nebylo ani na turnaji Oktagon 40 v Ostravě, kde zřejmě největší ohlas sklidil domácí miláček Jan Široký. Konalo se ale i pár netradičních momentů.

S maskou, přes kterou neviděl, s policií i armádou. Nástupy na turnaji Oktagon 40. Jaký byl nej? Video: Oktagon TV

 
Článek

Jen si to představte. Narvaná aréna k prasknutí, která si každým douškem vychutnává váš nástup do klece. Vše doprovází zpravidla motivační píseň, na kterou se nažhavení fanoušci těší stejně tak, jako na samotný zápas. A ještě k tomu, když si vyberete něco opravdu chytlavého, tak se zkrátka vytvoří hotové peklo rozléhající se celou arénou.

Něco takového moc dobře zná zkušený bojovník Jan Široký, který ví, jak z fanoušků v rodné Ostravě udělat jeden obrovský kotel. Také k zápasu na turnaji Oktagon 40 proti Jaroslavu Pokornému zvolil píseň „Ostravo" od legendárního českého písničkáře Jaromíra Nohavici, kterou si během nástupu zpívaly tisíce fanoušků. Široký navíc nastupoval s doprovodem armády, kde pracuje.

Boj do poslední sekundy. Pirát nestačil na Lohorého a prohrál na bodyVideo: Sport.cz

Pořádný kotel v zádech měl také karvinský rodák David Kozma, který sám několikrát přiznal, že se mu v nedaleké Ostravě zápasí nejlépe. A moc dobře ví proč. Těšit se může z obrovské podpory fanoušků, která začíná bouřlivě řvát už při prvních tónech písně z kultovního seriálu Pobřežní hlídka. V laufu bylo i necelých třináct tisíc lidí na proběhnuvším turnaji Oktagon 40, kde jim to Kozma vrátil osmifinálovou výhrou turnaje Tipsport Gamechanger.

K tomu nejoblíbenějšímu patří i nástupovka v podání Samuela „Piráta" Krištofiče, jehož do kulatého kolbiště doprovází píseň „Igraj moja Hrvatska" od populární chorvatské skupiny Zaprešić Boys. Slovenský bojovník si během rychlých kroků směrem ke kleci obvykle pozpěvuje, stejně tak jako lidé v ochozech.

Hodně nezvyklý způsob svých nástupů volí Brazilec Leandro „Apollo" Silva, který nezklamal ani u doposud posledního galavečeru organizace Oktagon MMA. Znovu na hlavu nasadil bizarní masku, která mu paradoxně nadělala několik menších problémů při koordinaci. Aby toho nebylo málo, tak z reproduktorů zněla jeho vlastní píseň "Vencer".

Patřičnou dávku motivace nasál také veterán domácí scény Jaroslav „Jubox" Pokorný, který si vybral píseň znějící především v posilovnách s názvem „Put me on the front line". A jelikož mimo jiné pracuje u policie, nástup okořenil se svými kolegy po boku. Výsledkem bylo cenné vítězství v duelu proti vojákovi Širokému.

Reklama

Související témata: