Pavlovich zničil obávaného knockoutéra Lewise za necelou minutu. Jejich kolegové zuří, zápas byl podle nich ukončen předčasně

Pavlovich zničil obávaného knockoutéra Lewise za necelou minutu. Jejich kolegové zuří, zápas byl podle nich ukončen předčasně zdroj: Getty Images

Už druhé tvrdé KO za sebou obdržel Derrick Lewis, tentokrát z rukou Sergeje Pavloviche. Někteří bojovníci ale s výsledkem nesouhlasili, podle nich šlo o pochybení rozhodčího.

V zápase mezi dvěma těžkotonážníky Derrickem Lewisem a Sergeiem Pavlovichem se nepředpokládalo, že by zápas trval celá 3 kola. Oba borci mají totiž v rukou obrovské granáty, které v kleci docela úspěšně používají. Derrick Lewis drží rekord UFC v počtu 13 KO a Pavlovich za celou svoji kariéru rozdal před zápasem s Lewisem 12 KO ze 16 zápasů. Ruský bojovník si ale po dnešním turnaji připsal do statistik jedno KO navíc.

Vzhledem k jeho národnosti a taky tomu, že měl bojovat s domácím Lewisem, nebyl Pavlovich v texaském Dallasu přivítán moc vřele a publikum mu dávalo nesympatie velice hlasitě najevo už při příchodu do klece. Naopak miláčkovi fanoušků Derricku Lewisovi se dostalo z tribun velké podpory.

Ani to velkému šprýmařovi ale na vítězství nestačilo. Pavlovich začal aktivně a natlačil Lewise zády ke kleci, kde se do něj pustil údery. Lewis opětoval palbu, ale ruský bojovník byl přesnější, silnější a velkým Američanem otřásl. Když to viděl, pustil se do něj ještě víc a o pár vteřin později trefil Lewise tak, že ten šel na zem obličejem napřed.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílel uživatel @_the_cut_man_

Náraz do země jej ale opět nahodil a začal vstávat. Jenže to už byl mezi oběma ranaři rozhodčí Dan Miragliotta, který zápas ukončil a zachránil Lewise od dalších ran z rukou zběsilého Pavloviche. Derrick se postavil a z jeho výrazu bylo jasné, že s ukončením zápasu nesouhlasí, protože bylo podle něj příliš rychlé.

Při pozápasovém rozhovoru už fanoušci na vítězného Pavoviche bučeli tak hlasitě, že ruský bojovník téměř nebyl slyšet. I tak měl z výhry velkou radost a když se jej Joe Rogan zeptal, jestli si nemyslí, že byl zápas rozhodčím ukončen příliš brzy, odpověděl: „Jenom jsem dělal svoji práci, jsem spokojený se svým výkonem.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený EL CUTMAN (@elcutman01)

Také někteří ostatní bojovníci se na Twitteru pozastavili nad brzkou stopkou ze strany rozhodčího:

Francis Ngannou: „Tohle byla definitivně předčasná stopka.“

Jimi Manuwa: „Hmmmm, nejsem si jistý touhle stopkou. Je mi Derricka líto. Přímo před jeho domácím publikem.“

Jamahal Hill: „Jo, jděte s tímhle pitomým rozhodováním do háje pro příští víkend!“

Alan Jouban: „Výsledek by se nezměnil, ale Derrick si zasloužil šanci na ukončení.“

Daniel Cormier: „Tohle byla špatná stopka!!!!“

Kevin Lee: „Tohle bylo hodně slabé. Nech je bojovat, rozhodčí!“

Merab Dvalishvili: „Předčasná stopka!!! Musíte dát bojovníkovi šanci dostat se zpátky do zápasu.“

Pro rozhodčího je velice těžké tyto situace posuzovat. Lewis byl totiž vypnutý a šel obličejem na zem. V tu chvíli se Dan Miragliotta rozhodl zápas ukončit a v momentě, kdy americký bojovník přišel zpátky k vědomí, bylo už po zápase. To, že rozhodčí nepochybil si myslí například Derek Brunson: „Přistání na obličej vám ukončí tanec. Nebyla to špatná stopka.“

Sergei Pavlovich se každopádně vyhoupl z 11. místa v žebříčku těžké váhy až na pátou pozici a ukázal, že se s ním bude muset v těžké váze do budoucna počítat.

Zdroje:  mmafighting.com , ufc.com

Nejnovější články