Hlavní obsah

Pekelně těžký debut v UFC! Česká bojovnice po drtivém kopu padla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiéra v nejslavnější bojové organizaci UFC končí pro dvacetiletou českou bojovnici Terezu Bledou neúspěchem. Ve fyzicky náročném duelu nakonec nestačila na Brazilku Natalii Silvaovou, která ve třetím kolem definitivně o svém vítězství rozhodla drtivým kopem z otočky. Vyčerpaná a otřesená Češka poté čelila smršti, kterou musel až na znamení konce zápasu ukončit hlavní sudí.

Foto: UFC

Natalia Silvaová kopem z otočky poslala Terezu Bledou do kolen.

Článek

Dvacetiletá Češka jako první ze všech bojovníků a bojovnic turnaje UFC Fight Night: Lewis vs. Spivac otevřela dveře ke vstupu do dějiště všech bojů, s maximálním soustředěním bez špetky rozptýlení poté dokráčela až do kulatého kolbiště, kde s napětím čekala na soupeřku. Brazilka Silvaová přitom ke kleci dokráčela i za doprovodu velezkušeného UFC fightera Paula Costy.

Od úvodu boje se více než jasně začala psát taktika obou zápasnic. Zatímco Silvaová se chtěla poměřovat v postoji, naopak česká bojovnice to po pár desítkách vteřin zkoušela očekávanou sázkou na klinče a takedowny. A to se ukázalo být jako hodně složitý úkol. Po dlouhé přetlačované si totiž jako první na zemi ustlala právě Bledá, která po další svízelné situaci konečně dostala soupeřku pod sebe na záda. Pro trenérský tým první radostný okamžik.

Zkušená Brazilka následně ukázala, že jí to na zemi rovněž funguje a soupeřku poměrně jednoduchým způsobem přetočila. Bledá to paradoxně vzala jako pozvánku k chycení do škrcení, po kterém dokonce zkoušela páčit i ruku. Dramatické chvíle však brazilská rivalka dokázala zvládnout, v jednom okamžiku to ale vypadalo, že k odklepání konce zápasu není vůbec daleko. První pětiminutovka nabídla bitvu nahoru dolů.

Těžké chvíle si dvacetiletá Češka prožila v úvodu druhého kola. Rychlé ruce hned několikrát čistě dopadly na její obličej a zdálo, že s ní pořádně zacloumaly. Rodačce z Mariánských Lázní nepomohl ani další klinč u pletiva, ze kterého rivalka dokázala utéct a vzápětí opět zahrozit přední rukou. Pořádná dávka investovaných sil přeci jen české bojovnici přinesla kýžený takedown, ztráta velkého množství energie ale nedovolila soupeřku udržet na zemi. Silvaová tak vyčerpanou rivalku v závěru druhé pětiminutovky znovu několikrát tvrdě potrestala.

Z výrazu tváří obou bojovnic bylo jasné, kdo do třetího kola bude vstupovat s větší energií. Zatímco Bledá stěží oddychovala, naopak Silvaová vypadalo hodně svěže. Brazilka tak logicky pokračovala drtivým postojem, který fungoval více než dobře. Bledá si s ním nevěděla absolutně rady a zřejmě bylo otázku času, kdy po jedné z ran půjde k zemi. A bylo tomu tak po tvrdém kopu z otočky, na který si česká bojovnice doslova naběhla a ten tak přistál kousek pod bradou.

Nesmírně tvrdá rána poslala Češku do kolen, následovala finální sprcha ran, kterou na znamení konce zápasu ukončil až hlavní sudí. Do akce musel i lékařský personál, česká bojovnice se však na závěrečné vyhlašování dostavila po svých a vyslechla si ortel o tom, že prohrála v čase 1:27 třetího kola na TKO.

Reklama

Související témata: