Pereira se chce vrátit v květnu, pokud nebude mít zájem Adesanya, má v záloze jiného soupeře

Pereira se chce vrátit v květnu, pokud nebude mít zájem Adesanya, má v záloze jiného soupeře Alex Pereira byl na ceremoniálním vážení nepřehlédnutelný. | zdroj: Profimedia

Alex Pereira moc dobře chápe, proti komu by měl svůj nedávno získaný titul UFC obhajovat. Pokud na to dojde, ví, že ho nečeká nic snadného, byť už Adesanyu v minulosti třikrát porazil.

Alex Pereira byl ve světě bojových sportů jedním z největších skokanů loňského roku. Nutno ale uznat, že mu situace ve střední váze (84 kg) hrála do karet. Šampion Israel Adesanya měl totiž nouzi o zajímavé vyzyvatele a právě "Poatan" jej dokázal před lety v kickboxu dvakrát porazit, jednou dokonce tvrdým KO. To už je příběh, na kterém se dá vystavět solidní promo.

A ačkoliv to vypadalo, že si Adesanya závěr zápasové trilogie pohlídá a na body zvítězí, Brazilec ho v posledním pátém kole dobře zasáhl a o chvíli později slavil vítězství na technické KO. Další odveta tedy visí ve vzduchu a Pereira s tím nemá žádný problém.

"Adesanya byl dominantní šampion, takže má přednost, aby znovu bojoval o pás," prohlásil úřadující šampion střední váhy. "Ale jestli to nechce, tak to bude Whittaker. Nemyslím si, že by UFC dalo šanci někomu jinému. On už dokonce řekl, že jeho styl se sice moc neslučuje s Adesanyovým, ale že by to byl se mnou dobrý zápas, takže já budu připravený na oba."

Zároveň dal ale nový šampion najevo, že by "Stylebendera" před čtvrtým zápasem rozhodně nepodcenil. "Snažím se zapomenout, co se stalo. Pokud si myslíte, že máte nad někým tři výhry, tak to bude snadné... Už jsem to říkal před třetím zápasem, že na tom nezáleží. Nemůžu si založit ruce a čekat, že přede mnou odpadne. On se pořád snaží vyvíjet a přijít jako lepší bojovník a já také musím být lepší než posledně, protože to s tím chlapem bude tvrdý zápas."

O víkendu Pereira také doprovázel do oktagonu svého kamaráda Glovera Teixeiru. Ten bohužel ve svém posledním zápase s Jamahalem Hillem prohrál, začal se tak ale psát další zajímavý příběh. Protože by jej mohl Alex v budoucnu pomstít, nijak se koneckonců netají tím, že ze střední váhy nejspíš brzy přejde do polotěžké (93 kg).

Hill by s tím podle svého dřívějšího vyjádření neměl problém. "Jen ať přijde. Byl jsem v New Yorku a viděl ten jeho zápas. Všechna čest Izzymu, ale já ho totálně vypnu," věřil si Američan už předtím, než se stal šampionem polotěžké divize. Na vzájemný souboj ale v dohledné době pravděpodobně nedojde, jelikož přednostní právo bojovat o titul polotěžké divize má Jiří Procházka, který by se měl vrátit v létě. Pereira zase bude mít dost práce ve střední váze, například právě s výše zmíněným Whittakerem.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články