Po lidské stránce bych na Peštu jít nechtěl. S Martínkem by to bylo zajímavější, přiznal slovenský Mutant

16.11.2023

Autor: Ondřej Huml

Štefan Vojčák.

Štefan Vojčák.FOTO: OKTAGON MMA


Svůj premiérový zápas v KSW smolně prohrál, známý tvrďák Darko Stošič ho poslal k zemi v polovině třetího kola. V sobotu se ale slovenský Mutant vrátil na vítěznou vlnu. Na turnaji KSW 88 v Radomu ubil Štefan Vojčák domácího bijce Kamila Gawryjoleka. Na jeho skalp mu stačila pouhá minuta. "Jsem šťastný, jak to dopadlo, že už je veškerý stres pryč. Spravil jsem si chuť," řekl populární těžkotonážník v rozhovoru pro kaocko.cz. 


Štefane, začněme tím, jak jste si svou velkou výhru užil? Zápas trval asi jen minutu, ale na to jste už zvyklý…
To už asi ano (směje se). I proto se fakt snažím užívat si v kleci každou vteřinu, v těžké váze člověk nikdy neví, kdy to přijde. Jsem hrozně rád, že jsem zvítězil tak rychle, vychutnal jsem si samotný zápas i skvělou atmosféru. Tou je KSW známá. 

Jak velká je to úleva, že po výsledkově neúspěšné premiéře jste si tam připsal cennou výhru?
Musím se přiznat, že psychický stres byl. Znovu jsem šel proti hodně těžkému soupeři, co navíc ještě nikdy neprohrál, i s amatérskou kariérou zvítězil snad třináctkrát v řadě. Jsem šťastný, jak to dopadlo, že už je veškerý stres pryč. I při premiéře v KSW jsem byl spokojený s tím, jak zápas probíhal, o to víc nás ale mrzel konec. Teď jsem si spravil chuť.

Jak velké je to povzbuzení do další kariéry?
Samozřejmě obrovské. Mám hroznou radost, že jsem v KSW potvrdil svou pozici. Že jsem všem ukázal, že se mohu rovnat s nejlepšími i na tak velké evropské scéně. Určitě je to zatím nejdůležitější vítězství kariéry. 

Co jste si řekli se soupeřem po zápase?
Normálně jsme pokecali, pogratuloval mi k vítězství. Musím Kamila pochválit, protože s ním všechno proběhlo na úrovni. Nerozjížděli jsme proti sobě žádný trashtalk, po zápase sportovně uznal svou porážku. Sice ho moc mrzelo, že už nedrží šňůru výher, já ale v létě prožil ten samý pocit v bitvě se Stošičem. Někdo padnout prostě musel. 

Už jste stihl svůj triumf pořádně oslavit?
Ještě ne. Musím počkat na kluky z naší party. Lajoš Papp má souboj za dva týdny, potom Martin Buday. Až budeme mít všichni hotovo, společně oslavíme tenhle fantastický rok. 

Jak jste zatím spokojen v KSW celkově? Každý, s nímž mluvím, si jejich přístup jen pochvaluje…
Já samozřejmě taky. Od první chvíle tam všechno funguje na mimořádně profesionální úrovni. Člověk se nemusí vůbec o nic starat, na turnajích i před nimi klape všechno jako hodinky. Vážně skvělá je však i celá ta show kolem toho. 

V první desítce těžké váhy je kromě vás i Michal Martínek s Viktorem Peštou. Co příště udělat prestižní československé derby? 
My si soupeře nevybíráme. Co nám dají, to vezmeme. Musím ale říct, že po lidské stránce bych na Viktora jít nechtěl. Jsme dobří kamarádi, několikrát jsme spolu trénovali. Přiznám se, že jít zrovna na něj, s tím bych měl v hlavě trochu problém. 

A co bitva s Martínkem?
Ta by už pro mě byla mnohem zajímavější. S Michalem se samozřejmě známe, ale to je tak všechno. Nemáme spolu žádný vztah, netrénujeme spolu. S ním bych si to dal radši. 

Co třeba na únorovém turnaji v Liberci?
Uvidíme. Kde to přijde, tam to přijde. Teď si chci dát každopádně na chvíli pauzu. Spíš se jen udržovat v kondici s tím, že k jednání s KSW zasedneme až v úvodu příštího roku. 

Před pár dny to byl rok, kdy jste naposledy bojoval v RFA. Uvidíme vás ještě v akci i tam?
Uvidíme. V prosinci tam proběhne titulový zápas, v ten samý měsíc mi tam končí smlouva. Záleží, jak se pak domluví KSW s RFA. Jestli mě tam ještě pouštět chtít budou, nebo ne. 

Vy sám jste tomu nakloněný?
Já jsem momentálně nastavený tak, že mou prioritou je KSW. Lhal bych, kdybych řekl, že nabídka jít o pás v RFA nešla kolem mě, ale měl jsem domluvený už souboj s Gawryjolekem. KSW má teď u mě zkrátka přednost. 

Pokračování ale nevylučujete...
To rozhodně nevylučuji. Velmi dobré podmínky jsem měl i tam. Pokud tedy bude KSW dál ochotná, určitě je šance, že se ještě ukážu i v RFA. 



Další články v kategorii

V prosinci si dali tvrdý boj, dnes spolu trénují. Buchinger a Paradeiser ladí formu

09.05.2024Jubilejní galavečer se vší parádou. Tuzemská organizace PML připravuje své desáté pokračování. To spatří ...

Velkolepý comeback dostal další dílek. McGregor mu vezme dech, tipují fanoušci

09.05.2024Napětí stoupá, očekávané datum se blíží. Dva bojovníci, kteří v poslední době stáli opodál, se vrací ...

Polský rival pochválil Procházku, pak ho zatratil. Myslím, že by o titul bojovat neměl

09.05.2024 Stojí opodál, kvůli zranění nezápasí. Na bojovou výhru čeká již dva roky, přesto věří, že by měl v dalším zápase ...

Kozma se vrací. Chceme vyhrát za každou cenu, říká trenér

09.05.2024Měsíc do návratu, David Kozma opět vkročí do klece. Po několika letech si dal delší pauzu. Naposledy Růžový panter bojoval v září ...

Esa pro historický Eden. Sportovní, fanouškovské, nervové a mediální

09.05.2024Největší domácí MMA turnaj se blíží. Co se týče fanouškovského zájmu, půjde v Česku a na Slovensku napříč ...

Jeho zápasy všechny nudí, řekl šéf UFC o neporaženém bijci a přeladil na fotbal

09.05.2024Sbírá jednu výhru za druhou, v kleci je zatím neporažený. Zastavit jej nedokázali ani v UFC, přesto nemá na růžích ustláno. ...

Bude to parádní štípaná, těším se jak malý Jarda, přiznal Mikulášek

09.05.2024Datum 22. června má v kalendáři zakroužkované už hezky dlouho. Populární bojovník Václav Mikulášek se v ten den pobije ...

Ranař z RFA už zná titulového soupeře. Američan v UFC čelil Hollowayovi

09.05.2024Dlouho se mu hledal soupeř. Zápas s ním odmítli i ti největší tvrďáci. Najít titulovou překážku pro Alexandera Butenka bylo ...

Další nálož do Nových Zámků. Bývalý soupeř Mikuláška se tam utká se Šamanem

08.05.2024V roce 2022 poměřil síly s Babou Jagou, teď ho čeká bitva se Šamanem. Český bojovník Petr Bartoněk se představí na druhém společném ...

Načíst další články