Pobřežní hlídka, aplaus pro Procházku a lvi dožrali. OKTAGON 43 je minulostí a byl to zážitek

Pobřežní hlídka, aplaus pro Procházku a lvi dožrali. OKTAGON 43 je minulostí a byl to zážitek Karlos Vémola vs. Patrik Kincl | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Obrovská událost, která přesáhla komunitu zapálených MMA fanoušků. To byl turnaj Oktagon 43 v pražské O2 aréně. Jak to vypadalo přímo na místě?

OKTAGON 43 je největší turnaj, jaký jsme dělali. To řekl ještě před startem velké soboty promotér organizace Ondřej Novotný. Mamutí akce, kdy se v 02 areně mačkalo bezmála 20 tisíc fanoušků, ohromně bavila. Opět se ukázalo, že OKTAGON je (nejen) v domácích poměrech absolutním fenoménem. Parta svérázných lidí, kteří jsou ovšem nadšeni pro věc, a navíc mají geniální marketing. 

Tento turnaj lákal především na odvetu Patrika Kincla a Karlose Vémoly. Rivalů, kteří byli dříve přátelé, ale dnes by si spolu dvojdomek asi nekoupili. Rivalita se totiž postupně změnila v nenávist. O tomto střetu byly napsány stohy papíru. Jenže i tak sobotní večer nabídl celou řadu spektakulárních fightů. Když nastal jakýkoliv zápas, byly fanouškovské tábory rozdělené. Ale když byl záběr na Jiřího Procházku, všichni v aréně byli jednotní a nadšeně tleskali. 

Jiří Procházka Jiří Procházka si Oktagon 43 nenechal ujít. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Hlavní kartu odstartoval souboj Roberta Pukače a Miroslava Brože. Během něj dorazil do arény Karlos Vémola. Rozdával úsměvy a s fanoušky si pořídil několik selfíček. V tu chvíli mu bylo ještě hej. 

Při vítězství Marka Mazúcha poprvé vzplály emoce, když se slovenský bijec nechal vyhecovat, aby oslavně vyskočil na břevno klece.

Vémola nebyl jediný Terminátor v aréně. Jako nástupovku měl slavnou melodii i Nizozemec Melvin Van Suijdam. Ale Spartakus ze Skandinávie Louis Glismann ho vyprovodil už v 1. kole. Možná to byla taková předzvěst, že Terminátorům ten večer pšenka nepokvete. Podobně rychlý byl Polsko-britský souboj, když TKO zvítězil Robert Bryczek nad Leem Chadwickem. 

Takřka vyprodaná hala s sebou přinesla i jistá negativa. V útrobách bylo například těžce zakouřeno. V samotné hale bylo lépe, i když s přibývajícím časem bylo čím dál větší dusno. Ale atmosféra byla fantastická a dala se krájet jako štrůdl, když se blížily hlavní zápasy. 

Ty přišly okolo 23. hodiny. Miláček davů David Kozma nechal při nástupovce vzpomenout na devadesátky, když měl tradičně jako nástupovku titulní píseň Baywatch z kultovního seriálu Pobřežní hlídka. Atmosféra v tu chvíli byla jednou z nejhezčích za celý večer. Tak 95 procent haly stálo za českým sympaťákem. A ten je nezklamal, když na body zvítězil. Francouz Lohoré si ze zápasu kromě prohry odnesl i zafačovanou ruku. 

David Kozma a Alex Lohoré David Kozma se raduje z vítězství nad Lohorém a postupu do semifinále Gamechangeru | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

A pak to přišlo. Moment, kvůli kterému každý dorazil. Jak byl celý koridor během večera plný, když se šel někdo občerstvit, další zase zakouřit, tak se zčistajasna úplně vylidnil. Do klece zamířil nejdříve Karlos Vémola, po něm Patrik Kincl. Při představení obou mužů si kotle fanoušků navzájem nic nedarovali, když bučeli na toho druhého. Přesto měl v hledišti mírně navrch rodák z Hradce Králové. Samotný zápas byl bohužel spíše monotónní, když Vémola celých pět kol tlačil Kincla na pletivo a snažil se ho strhnout na zem. To se mu sice párkrát povedlo, ale „Inspektor“ se vždycky rychle zvedl. Navíc Terminátora soustavně obíjel zdánlivě nenápadnými údery. Při pohledu na Vémolův obličej by si člověk řekl, že by snad raději zemřel, než by to vzdal. Možná proto překvapilo, když před posledním 5.kolem byly nižší kurzy právě na Vémolu. 

„Možná nejnudnější titulový zápas,“ řekl bezprostředně po boji Ondřej Novotný Při sčítání bodů ale nebylo co řešit. Rozhodčí se shodli jednomyslně. Očekávaný duel ovládl Patrik Kincl! Lvi dožrali. Vémola ztratil v 02 areně druhý velký zápas a bez poblahopřání vítězi rychle zmizel z klece a později i z arény. To triumfátor Kincl si užíval slastný okamžik. „Viděl jsem tady Attilku,“ smál se na slovenského bojovníka Végha, který seděl v první řadě a vyzval ho na souboj. Lehce zaskočený Ondřej Novotný se ale tvářil, že tento střet není nemožný. 

Attila Végh, Ondřej Novotný a Patrik Kincl Patrik Kincl si po vítězství nad Vémolou začal domlouvat další zápas | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Byla to zkrátka opět show. Taková, kterou umí v českých podmínkách snad pouze OKTAGON. Pokračování za měsíc. Tentokrát se celý "cirkus" přesune do německého Oberhausenu, v hlavním zápase se tamní hvězda Christian Eckerlin utká s tvrďákem Tatem Primerou ze Španělska.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články