Pořádný výprask! Bojovníci reagují na nečekané vítězství Dricuse Du Plessise

Pořádný výprask! Bojovníci reagují na nečekané vítězství Dricuse Du Plessise Dricus Du Plessis v souboji s Robertem Whittakerem na UFC 290. | zdroj: Getty Images

Podceňovaný "Stillknocks" dokázal porazit favorizovaného Roberta Whittakera a uhranul své kolegy z UFC.

Do zápasu s Robertem Whittakerem nastupoval Dricus Du Plessis jako velký outsider. Jihoafričan přezdívaný "Stillknocks" v UFC sice zatím nenašel přemožitele, občas měl ale hodně na mále. A bývalý šampion střední váhy se zdál být na úplně jiné úrovni než zbytek divize, neprohrál tam koneckonců s nikým jiným než s Israelem Adesanyou.

Du Plessisovi někteří vyčítali, že vzal tak riskantní zápas, když si mohl v klidu počkat na souboj o titul s Adesanyou, který si o něj sám řekl a rozjel trashtalk. Jenže Jihoafričan si na Whittakera věřil a nastoupil na něj skvěle připravený. První kolo vyhrál na body a v tom druhém přišlo to, co čekal jen málokdo – když Roberta poslal do kolen předním direktem z pravé ruky, proměnil se v predátora, který na zraněnou kořist útočí, dokud ji neuštve. Australan jeho úderům dlouho odolávat nedokázal a padl na TKO.

"Wow, to byl pořádný výprask. Obrovská gratulace jihoafrickému MMA a Jižní Africe, tečka! To pro ně bylo v UFC oktagonu úžasné vítězství. Příště na tuty titulový zápas. Do toho Jižní Afriko!" gratuloval na Twitteru Conor McGregor.

"No, to bylo depresivní... Vypadá to, že si počkáme," napsal Sean Strickland, který si po svém posledním vítězství dělal naděje na titulovou šanci.

"Máme nového vyzyvatele ve střední váze. To bylo šílené." Steven Wonderboy Thompson

"Sakra, to jsem nečekal, že Dricus je tak silná lidská bytost." Terrance McKinney

"Ten chlap si získal respekt, dejte mu titulák!" Alan Jouban

"No, tak se to stalo. Dricus to nedělá hezké, ale to je součást jeho síly. Je taky odolný, silný a neústupný. Bylo to dost na poražení Roberta Whittakera a podle mě je to i dost dobré na to, aby dostal také další titulovou šanci." Kenny Florian

Zdroje:  Twitter

Nejnovější články