Přejede vás to jako parní válec, který ještě zacouvá, směje se Novotný o roli trosečníka

09.01.2023

Autor: Ondřej Huml

Ondřej Novotný se vrací do reality show Survivor.

Ondřej Novotný se vrací do reality show Survivor.FOTO: se souhlasem Ondřeje Novotného


Právě dnes startuje pro Ondřeje Novotného další životní dobrodružství. Celkem už počtvrté se vydává na ostrov, kde bude z pozice moderátora jednou z hlavních tváří populární reality show Survivor (dříve Robinsonův ostrov). Co ho na zápolení trosečníků tolik přitahuje a zkusil by si roli soutěžícího? Nejen to se dozvíte z trochu netradičního rozhovoru, který šéf Oktagonu poskytl pro kaocko.cz.



Ondro, pořád vás soutěž baví stejně jako na začátku?
Myslím, že jo, jinak bych do toho ani nešel. Navíc věřím, že tahle sezona bude o dost lepší než ta poslední, takže mě to bude bavit ještě víc.

Prý se má nová řada více přiblížit americké verzi. Říkám to správně?
Slyšel jsem to taky, proto se na to tolik těším (směje se). Na druhou stranu, Američané mají jiné časy i prostředky, ten jejich styl je nedosažitelný pro kohokoliv jiného. Že ale půjdeme spíš tímhle směrem, než kterým jsme šli loni, je určitě dobrá zpráva jak pro mě, tak i pro každého fanouška. 

Jak vlastně zvládáte přechod úplně mimo civilizaci?
Docela dobře. Jsem člověk, co má rád změny. Na Filipínách to pro mě bylo daleko intenzivnější, Dominikána je však země nadosah. V Česku je jen o pět hodin víc, jsme domluveni, že každé dvě hodiny ráno budu pracovat pro Oktagon. Věřím, že v tomhle směru to pro mě bude snazší než na Filipínách, kde to pro mě byl konec světa. Samozřejmě, když jdete na plac, tam už signál není, ale to je pro mě do jisté míry příjemné. Já to celé vnímám hlavně jako dobrodružství, které si prostě nejde ničím koupit.

Takže vítaný oddych od celoročního shonu?
Je to vítaný, ale ne oddych. Spíš je to něco, co vás vymačká jako citrón. Přejede vás to jako parní válec, který pak ještě zacouvá. Ale chvála Bohu za to!

Jak dlouho v Dominikánské republice budete?
Minimálně do konce března. 

Na turnajích Oktagonu vás uvidíme zpátky?
Myslím, že to není tajemstvím. Mám ve smlouvě, že alespoň v minimálním časovém rozpětí se turnajů účastnit budu. 


V jak pravidelném kontaktu budete s Pavolem Nerudou?
Komunikovat spolu budeme víceméně denně. Teď je Paľo v Africe a jeden den jsme si ani nenapsali, takže už jsem byl ráno nervózní a psal jsem mu, zda se něco nestalo (směje se). Jestli za celý rok máme deset dní, kdy si ani nenapíšeme, tak je to moc. 

Musel jste za dobu svého působení v roli moderátora Survivora řešit na dálku nějakou velkou nepříjemnost, která se stala v rámci Oktagonu? 
Vybavím si situaci, kdy jsme kvůli válce museli loni rušit souboj Andreje Kalašnika s Arturem Karavaevem. To pro mě bylo hodně intenzivní, na další věci už člověk zapomněl. Vážně si teď ale nevybavím nic, v čem by se Oktagon dostal do problémů mou nepřítomností. 

V loňské sérii byl velkým lákadlem pro fanoušky Gábor Boráros. Jelikož se ale zranil, ze soutěže musel brzy odstoupit. Jaký dojem na vás stihl zanechat?
Rozhodně dobrý, stejně jako na všechny. Myslím, že si tam získal spoustu nových fanoušků, že ho lidé viděli z trochu jiné stránky, než jak ho známe my. Byl to jeden z nejpopulárnějších soutěžících. Bohužel se ale brzy zranil a jeho zranění se zhoršovalo. 

Dokázal by to podle vás celé vyhrát, kdyby byl fit?
Je jednoduché říct, že ano. Asi takhle, kdyby se dostal až do finále, tak by vyhrál určitě. Proti Vláďovi by dostal všechny hlasy. Vláďa byl respektovaný, ale neoblíbený vítěz. V tom smyslu, že kdyby proti němu stála lidsky sympatičtější osoba, tak by ostatní dali hlas jí. Za mě ovšem říkám, že Vláďa byl v soutěži král a zcela zasloužený vítěz. On a Veve byli jediní, kdo doopravdy hráli a chtěli to hrát. Ještě tedy musím zmínit Nicol, která hru velmi dobře sdílela s Chily. Na Vláďu to bylo ovšem málo. 

Dá se říct, že vám v loňském Survivoru chybělo celkově víc taktizování? Třeba v americké verzi soutěžící intrikují už od chvíle, kdy vkročí na ostrov…
Přesně tak. Vážně doufám, že to v tomhle bude letos jiné. Jestli jsem něco říkal před castingy snad stokrát, je to právě to, že musíme brát lidi, kteří tu hru znají a milují ji, kteří ji vážně chtějí hrát. Abych tam pak zase poslouchal řeči, že hlavně nechci nikomu lhát a nikoho podrazit, to se mi letos už snad nestane. 

Minulý Survivor měl kromě Borárose přesah do MMA ještě jeden. Projektu "Z ostrova do klece" se zúčastnili Nathan Dzaba s Adamem Raiterem, který v boji zvítězil už v prvním kole. Mohli bychom se letos dočkat opakování?
Nikdy neříkej nikdy. Když na ostrově vznikne nějaká zajímavá dvojice, se kterou by to dávalo smysl, stát se to může. Teď však něco takového nemám vůbec v hlavě. S tím projektem jsme byli ale spokojení, přineslo to zase další pohled na věc. Dva dny byl jejich zápas dokonce nejvyhledávanější věcí na Seznamu. I to svědčí o tom, že to určitě fungovalo. 

Mimochodem, šel byste do Survivora i jako soutěžící? A jak byste podle vás dopadl?
S tím, co všechno mám v soutěži za sebou, už asi těžko. Neumím si totiž představit, že by si mě tam ostatní chtěli nechat, produkce by mi musela dát alespoň dva životy (směje se). Jinak ale jo. Účast ve hře totiž vážně stojí za to. Podle mě si lidé ani neuvědomují, co všechno to obnáší. Je to sáhnutí si na dno. Dobrodružství, které je fakt skutečný, nic tam není jen na oko. Opravdu nedáváme soutěžícím bokem jídlo ani nocleh někde na hotelu. Já říkám, že nemít několik měsíců mobil a podívat se sám do sebe způsobem jako nikdy předtím ani potom, to je prostě zkušenost k nezaplacení.

Jak byste zvládl hladovění?
Myslím, že bych to dal. V tomhle bych se zvládl ukočírovat.

A je nějaký z bojovníků Oktagonu, o kom jste přesvědčen, že by v soutěži došel hodně daleko?
Určitě máme v Oktagonu kluky, kteří jsou natolik chytří, hraví a fyzicky zdatní, že by byli velcí kandidáti. Jeden takový byl ostatně i hodně blízko tomu, aby se tam dostal. Víte, na téhle hře je podle mě nejkrásnější to, že ji ještě nikdy nevyhrál člověk, který by si to nezasloužil. Alespoň co si pamatuji. Musíte mít jistou dávku inteligence i sociální empatie. To je to, co mě na tom tolik baví. 



Další články v kategorii

Trable při shazování váhy, horká voda se ohřívala v konvici. Anglie v topu, usmál se Škvor

19.04.2024Tvrďák polotěžké váhy Daniel Škvor se na sobotním turnaji v Birminghamu utká s Willem Fleurym. Tohle je souboj, který láká, ...

Výjimečná trofej pro boxery. Inspirace vychází z luxusních klavírů

19.04.2024Do ringu. A tentokrát opět na galavečeru MBC Fight Night. Boxerský event se odehraje v sobotu v Paláci Pardubice. Karta nachystaná, její součástí ...

Proti Pereirovi chci nastoupit co nejdříve. Klidně už za dva týdny v Riu, zahřměl Procházka

19.04.2024Chce odvetu s Alexem Pereirou a chce ji hned. V kleci pro ni udělal víc než dost, teď je třeba to jen opakovat světu. I v rozhovoru pro The MMA Hour Jiří Procházka ...

Chytil jsem slinu. Rakiče jsem chtěl trefit, ukončit ho za každou cenu, přiznal Procházka

19.04.2024Zas a znovu potvrdil, že je to král chaosu, on sám však z téhle nálepky odvázán moc není. Obává se, že by se mu ...

Opilá žena zatoužila po boji. Na parkovišti vyhrožovala hvězdě UFC

19.04.2024Kapka vína dokáže zpříjemnit večer. Pinta dobrého piva umí spravit náladu, ke všemu se ovšem musí přistupovat s mírou, ...

Horko na vážení Oktagonu. Frimpong potvrdil pověst provokatéra, Siraj kopnul do Wanlisse

19.04.2024V sobotu se pobijí v kleci, o den dřív si stoupli na váhu. A některým bylo celkem horko. Bojovníci Oktagonu mají za sebou první nezbytný ...

Bitva tvrďáků z UFC pobláznila svět, šampiona nenadchla. Jako kdyby se prali chlápci v baru, ulevil si

19.04.2024Sledoval výkon svého kolegy z divize, svého další titulového vyzyvatele. Král perové divize UFC Ilia Topuria viděl, jak Max ...

Sebejistá slova před odvetou. Bude to divočina. Vím, kde mám přitlačit, usmál se vyzyvatel

19.04.2024Nastal soudný den. Dnes ve večerních hodinách se rozhodne o tom, kdo bude vládnout super welterovým vahám na českém území. ...

Nepokakám se z něj, říká populární Vagabund z Oktagonu

19.04.2024Pobavit publikum, ale hlavně předvést kvalitu a vyhrát. Jako správný řidič se po červené rozjet na zelenou. S tímhle cílem přiletěl ...

Načíst další články