Hlavní obsah

Premiéra. Mnichov čekají otřesy těžkotonážní síly, na poslední chvíli kývla i legenda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé v novém roce, a hned premiéra v novém městě. Největší česko-slovenskou organizaci Oktagon MMA čeká již v sobotu 11. února křest ohněm v německém Mnichově, kde ve věhlasné Audi Dome hale bude úřadovat elitní tuzemská smetánka. O zemětřesení se například postará těžkotonážník Hatef Moeil, legendární Martin Zawada nebo v hlavním duelu bojující mašina Christian Jungwirth. První krok na cestě k druhému mistrovskému pásu čeká i na neporaženého Loseneho Keitu. České barvy bude reprezentovat dvojice Vladimír Lengál a Marek Bartl. Oktagon si přichystal i jednu opravdovou chuťovku.

Foto: Oktagon MMA

Martin Zawada (vlevo) a Alexander Poppeck před turnajem Oktagon 39.

Článek
Fotogalerie

Expanze do Německa vypukla loňský rok a směle pokračuje i v tom letošním. Po dvou vyprodaných turnajích ve Frankfurtu přijíždí Oktagon do Mnichova, pro který se zároveň bude jednat o největší MMA turnaj v historii. A k této příležitosti pochopitelně nemohou chybět elitní domácí jména.

Na další práci s napětím čeká rozjetý Christian Jungwirth, který během loňského roku stihl hned čtyři zápasy, z toho tři vítězně. Nyní poprvé ve své kariéře nastoupí v hlavním duelu galavečera, společnost mu bude v kleci dělat Brazilec Denilson Oliveira, který naposledy nevyzrál na německou hvězdu Christiana Eckerlina. „Je extrémně nebezpečný. Člověk si musí dát pozor," uvědomuje si prvně jmenovaný.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Organizace si navíc den před vážením připravila jednu opravdovou chuťovku. Na poslední chvíli se totiž povedlo domluvit boxerský souboj slovenského rváče Vlasta Čepa s bývalým bojovníkem UFC a šampionem Bellatoru Hectorem Lombardem. Kubánec zápasil s těmi nejlepšími na světě a v posledních měsících přesedlal na boj holých kloubů do organizace BKFC. Bývalý šampion ale během ranního pokusu o zdolání váhy převážil o více než tři kilogramy, z domluvené váhy do 93 kg nakonec bude limit do 96,5. „Co je na pravidlech nejzajímavější, že vítěz je pouze KO. Oba se tedy budou toho druhého snažit sestřelit, jak jen to půjde," přibližuje promotér Ondřej Novotný.

Šňůru dvou porážek v řadě chce utnout i legendární Martin Zawada. Již devětatřicetiletý bývalý bojovník KSW, kde mimo jiné narazil na Michala Materlu nebo Thiaga Santose, chce odčinit nevydařenou premiéru v Oktagonu. Během ní totiž nestačil na tuzemského terminátora Stephana Putze, a právě po tomto souboji ukončil kariéru. Hodně rychle si to ale rozmyslel po výzvě od o devět let mladšího Alexandra Poppecka. „Nevím, jestli to bylo z jeho strany dobré rozhodnutí. To se dozví v den souboje," hlásí starší z bratrů Zawadových.

Na cestě za druhým titulem má namířeno stále neporažený Belgičan Losene Keita. Po zisku pásu v lehké váhy a cenném skalpu slovenské hvězdy Ivana Buchingera přichází mise v pérové váze. První zkoušku představuje Švéd Samuel Bark, který po úspěších v thajském boxu vletěl do MMA jako velká voda. Bilance? 8-1! „Má rád tvrdé přestřelky stejně jako já. Proto musím trénovat, jako kdyby to měl být titulový zápas," říká rozjetý Keita.

Všeuměl Vlado Lengál to rozjíždí! Loni si připsal dvanáct zápasů, kolik to bude letos?Video: Sport.cz

V Mnichově se představí i česká stopa. Tu bude reprezentovat zápasnický všeuměl Vladimír Lengál, který v loňském roce stihl hned dvanáct zápasů napříč všemi různými disciplínami. „Chci se zaměřit a jít pro titul Oktagonu. Chci v 66 (pérová váha - pozn. red.) dominovat a jít co nejvýš," říká sebevědomě čtyřiatřicetiletý znojemský rodák, který se musí popasovat s nepříjemností. Místo avizovaného střetu s Němcem Deigou-Scheckem, jenž se zranil, se utká s novicem v profesionálním MMA Cemem Kuyumcuoglem.

Těžkotonážní sílu bude chtít znovu potvrdit německý „Boss" Hatef Moeil, který neprohrál od roku 2017 a na kontě má hned devět výher v řadě. Ačkoli to ještě před několika měsíci vypadalo, že bude bojovat o titul, nakonec kvůli menším sporům s organizací to bude „klasický" zápas. Soupeřem bude velezkušený Brazilec Wallyson Carvalho.

Na turnaji se mimo jiné představí i bývalý titulový vyzyvatel v lehké váze Ronald Paradeiser, krajané Pavol Langer či Robert Pukač, nebo aspirant na boj o šampionský pás polotěžké divize Brazilec Rafael Xavier. Turnaj Oktagon 39 startuje v sobotu 11. února v 18:00 a sledovat jej můžete zakoupením PPV zde.

Reklama

Související témata: