Hlavní obsah

Přepisovala se historie! Teenager se stal nejmladším bojovníkem UFC. Je výjimečný, jsem ohromen, rozplýval se prezident

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavná UFC ve svých řadách přivítala další jména. V populární show Dana White's Contender Series se představil teprve sedmnáctiletý Raul Rosas Jr., který svým výkonem natolik zaujal, že si vysloužil smlouvu mezi elitou. Rodák z Mexika se tak stal nejmladším bojovníkem v historii této zámořské organizace. „Jsem tím klukem naprosto ohromen, je naprosto výjimečný,“ rozplýval se prezident UFC Dana White.

Foto: Photo by Chris Unger/Zuffa LLC

Raul Rosas Jr. se stal nejmladším bojovníkem v historii UFC.

Článek

Předposlední týden show znovu přinesl pět kontraktů v UFC. A také v tomto případě se ze zisku cenného kontraktu radovalo všech pět vítězů, tedy včetně teprve sedmnáctiletého Mexičana Raula Rosase Jr., na jehož výkon byl zvědavý snad celý svět bojových sportů. Mladičký ranař nezklamal, ba naopak naprosto uchvátil prezidenta UFC Danu Whitea.

Rosas sice v souboji s krajanem Mandou Gutierrezem nedokázal předvést ukončení před limitem, přesto z toho bylo jednoznačné vítězství na body. „Když se 17letý mladík chová tak, jak se choval v tomhle zápasu, tak jediné, co mu říct, že jsem naprosto unesen.Sfouknul ho," řekl White během pozápasové tiskové konference v UFC Apex v Las Vegas.

Účast mladého bojovníka vzbuzovala hodně otazníků. Nejčastěji se naráželo na věk, Rosas totiž ještě není ani plnoletý. „Po tom, co jsem právě viděl, je tohle dítě připraveno bojovat v UFC. Jsem velmi, velmi ohromen, je naprosto vyjímečný," pokračoval slavný šéf, který během devátého týdne show DWCS měl velmi dobrou náladu.

Rodák z Kalifornie, který nastupuje v bantamové váze a připsal si šestou výhru mezi profesionály, se tak stal nejmladším bojovníkem v historii UFC. „Je to množství tvrdé práce a odhodlání, které ten kluk vložil do sportu už ve svých 17 letech. Je to děsivé. Je velmi, velmi zvláštní. Skvěle pracuje s fyzičkou, soupeře neukončil jen kvůli tomu, že protivník byl odolný a houževnatý," popisoval White.

Obrovská radost sršela především z teenagera, který již v 17 letech dosáhl na cennou smlouvu. „Věděl jsem, že tu smlouvu dostanu. Říkám to od začátku. Od narození jsem věděl, že se to stane. Chci se stát nejmladším UFC šampionem, a to mi nikdo nevezme. Jsem připravený se okamžitě pobít, klidně s někým z top 5. Jsem připravený klidně zápasit každý týden nebo každý měsíc," řekl sebevědomě Rosas, kterému 8. října bude 18.

„Upřímně jsem nepociťoval žádný tlak, nebyl jsem ani nervózní. Zdřímnul jsem si, probudil jsem se, začal se trochu zahřívat, a pak je jedno, koho přede mě postavíte," pokračoval bojovník s přezdívkou El Nino Problema, který se netají přáním zápasit na nadcházející UFC akci.

Show Dana White's Contender Series tak znovu potvrdila, že i mimo UFC je celé množství talentů. V předchozích týdnech se smlouvu nepovedlo vybojovat české dvojici Matěj Peňáz – Tereza Bledá, přičemž dvacetiletá bojovnice si paradoxně vyslechla, že má na zápasení mezi elitou ještě čas.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.