Přežil bouři a z posledních sil poslal jedním úderem soupeře do bezvědomí, smlouva s UFC skotského bojovníka neminula!

Přežil bouři a z posledních sil poslal jedním úderem soupeře do bezvědomí, smlouva s UFC skotského bojovníka neminula! Chris Duncan měl i napodruhé v DWCS namále, nakonec ale stačila jedna dobrá rána a slavil životní vítězství. | zdroj: Profimedia

9 z 10 bojovníků by nejspíš po takových úderech padlo na KO, jenže Chris Duncan má zřejmě bradu z titanu a v pravačce ránu, jako když kopne kůň.

V roce 2017 UFC udělalo z náboru bojovníků svébytnou show a ukázalo se to být trefou do černého. Dana White's Contender Series do nejslavnější MMA organizace přivedla spoustu nových akvizic jako například Seana O'Malleyho, Dana Igeho, Maycee Barber a další.

Dostat se do UFC je snem takřka každého MMA bojovníka, jen zvítězit ale v DWCS nestačí, fighteři musí svým výkonem šéfa zaujmou. White dal minulý týden jasně najevo, že jsou pro něj nepopsaným papírem, nic si o nich dopředu nezjišťuje, nekouká na jejich předešlé zápasy. Díky tomu mají souboje velký náboj, protože se všichni snaží předvést to nejlepší.

Druhou šanci dostane jen zlomek účastníků. Jedním z nich se stal Chris Duncan ze Skotska. Ten měl loni smůlu, protože mu první soupeř nejprve o 2 kg převážil a následně zápas zrušil kvůli zdravotním. Skotský válečník byl ale odhodlaný nastoupit proti komukoliv, a tak o 2 týdny později naskočil proti ostřílenému kickboxerovi Vjačeslavovi Borščevovi, od něhož vyfasoval tvrdé KO.

Letos Duncan dostal druhou šanci proti Charlie Campbellovi z New Yorku a oba bojovníci dávali od začátku najevo, že rozhodně nepřišli zvítězit na body. Po pouhých 20 vteřinách Američan skvěle zakontroval Skotův pokus o roundkick a poslal ho hákem na bradu k zemi. Duncan ale okamžitě vyskočil zpět na nohy a pokračoval. Po další minutě ale sežral kombinaci přední jab zadní zvedák na bradu a kolena se mu opět podlomila. Tentokrát se snažil zachránit podle pořekadla tonoucí se lýtka chytá, Campbell se ale na zem stáhnout nenechal.

Američan cítil krev a nepřestával útočit, znovu trefil zvedák na bradu. Duncan měl obrovské problémy, zatímco ale se ale jeho brada ukázala být neskutečně odolná, Campbella zásah na stejné místo odpojil od systému.

"Moje pravačka je kanón," hlásil nadšený vítěz Danu Whiteovi, který zápas sledoval přímo od klece. O tom, že dostane smlouvu, nebylo pochyb. "Není to o tom, jak začneš, ale jak skončíš," usmíval se o chvíli později na tiskovce. Přezdívku "Problém" mu prý dal manažer proto, že bylo těžké pro něj shánět soupeře. Nyní by ale klidně mohl říkat, že je to kvůli tomu, že bude extrémně těžké ho zastavit a bude problém ho knockoutovat.

V budoucnu by Chris rád znovu poměřil síly se svým loňským, a zatím jediným, pokořitelem Borščevem, který se v UFC úspěšně uvedl knockoutem a druhý zápas prohrál na body.

Campbell je teď v podstatě ve stejné situaci jako Duncan před rokem, jelikož předvedl dobrý výkon a vítězství mu uteklo doslova o vlásek. Druhou šanci tak nejspíš dostane za rok, případně jako záskok, pokud bude UFC za někoho v lehké váze hledat náhradu na poslední chvíli.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články