Sleduj nás

Proč Khabib Nurmagomedov ukončil kariéru trenéra?

Proč Khabib Nurmagomedov ukončil kariéru trenéra?
Khabib Nurmagomedov nejprve skončil jako zápasník a nyní se loučí i jako trenér. A kdo ví, zdali se ještě někdy k této branži vrátí.

Poslední dny na internetu kolovaly ještě nepodložené zvěsti, že se údajně Khabib náhle loučí se svou trenérskou kariérou, ve které začal být velmi úspěšný. Sám Orel se k tomu nevyjádřil, a proto se o tom pochybovalo. Jeho blízký přítel a bývalý trenér Javier Mendez tak však učinil za něj.

„Je to rozhodnutí, ke kterému (Khabib) dospěl teprve nedávno. Bylo to poměrně překvapivé i pro mě, protože jsem nic netušil, ale zase se nedá říct, že tomu nerozumím,“ prozradil vrchní šéf z American Kickboxing Academy Javier Mendez, který byl Orlovým mentorem v době jeho aktivní kariéry v UFC.


„Khabib mi řekl, že promluví s celým týmem a sdělí mu své rozhodnutí. Hodlá odejít z této hry, aby se mohl naplno věnovat rodině. Cítí totiž, že mu otcovství protéká mezi prsty, a nechce, aby přišel o to, jak jeho děti vyrůstají. Je to zkrátka otec rodiny, se kterou chce trávit více času. A to při jeho pobytu tady v USA nejde,“ odsouhlasil Mendez v rozhovoru pro Yahoo Sports.

khabib konec ufc bilance Khabib Nurmagomedov


Zdali se Orel někdy k trénování vrátí, na to už kouč z kalifornského gymu přímo neodpověděl. Předpokládá ovšem, že si Khabib bude trénovat mladé žáky v Dagestánu, jako to dělal jeho otec. A pokud se vrátí do USA a započne nějakou další činnost, tak to bude za pár let.


Další články