Sleduj nás

Procházka hodnotí titulový duel Blachowicz vs. Ankalaev, kritikou nešetřil

Procházka hodnotí titulový duel Blachowicz vs. Ankalaev, kritikou nešetřil
Pouhý týden před turnajem dostali Magomed Ankalaev a Jan Blachowicz doslova dárek z nebe. Zranění Jiřího Procházky přesunulo jejich zápas do hlavní události celého UFC 282 a díky velkorysosti českého samuraje se jejich boj změnil na titulový. Jak se k tomu poté oba postavili, jsme mohli dnes v ranních hodinách vidět.

Dagestánský borec byl před zápasem považován za velkého favorita, ale dění v kleci bylo první dvě kola jasně v režii bývalého šampiona z Polska. Janek trefoval jeden tvrdý calfkick za druhým a pravá noha Ankalaeva začala velmi rychle vypovídat službu. Magomed na to musel reagovat otočením postoje a změnou ve své strategii.

Od třetího kola se začal pokoušet o přenesení boje na zem, což dokázal zhruba v polovině čtvrté pětiminutovky. Blachowicz na to nedokázal absolutně zareagovat a jeho snaha vrátit se zpět na nohy působila naprosto bezradně. Poslední kolo se neslo v duchu absolutní dominance dagestánského borce. Janek hned na začátku uklouzl a Magomed toho využil k získání vrchní pozice, ve které rozdával solidní údery. Na ukončení to ovšem nestačilo, a tak přišli na řadu bodoví rozhodčí. Jeden viděl vyhrát Ankalaeva, druhý Blachowicze a třetí nabodoval remízu.


https://twitter.com/i/status/1601823126392041478

Blachowicz zachoval dekorum a duel zhodnotil velmi skromně a pokorně. Naproti tomu Ankalaev doslova vybuchl a začal obviňovat rozhodčí a posléze i vedení organizace z krádeže. Podle nás naprosto nepochopitelně, protože první tři kola měla jít za Jankem a i díky silnému závěru, kdy poslední kolo šlo nabodovat 10:8 pro Dagestánce, je remíza spravedlivá.

Všichni ví, kdo je pravý šampion


Úroveň zápasu a nasazení obou borců se příliš nelíbilo ani Jiřímu Procházkovi, který očekával mnohem větší akci a zábavu. „Dal jsem všanc titul kvůli takovému zápasu? Všichni ví, kdo je šampionem této divize. Já jen potřebuju trochu času, abych to a mnohem víc mohl v té nejkrásnější formě opět ukázat,“ vyhlásil oba aktéry český samuraj v krátkém rozhovoru pro deník iSport.cz.


Pro Ankalaeva i Blachowicze to tedy nebyl šťastný večer, a to ještě nevěděli, že další políček jim udělí Dana White na následující tiskové konferenci. Všemocný šéf UFC totiž ohlásil, že o titul se nyní utká Glover Teixeira a Jamahal Hill na turnaji UFC 283, který nás čeká na konci ledna příštího roku.

Další články