Procházka odpověděl Blachowiczovi a pobídl Teixeiru, ať se vyjádří. Zpátky přilétl vzkaz z Dagestánu

Procházka odpověděl Blachowiczovi a pobídl Teixeiru, ať se vyjádří. Zpátky přilétl vzkaz z Dagestánu Jiří Procházka před titulovou bitvou s Teixeirou na UFC 275 | zdroj: Profimedia

Šampion Jiří Procházka chce do konce roku znovu bojovat a je mu jedno proti komu nastoupí. Zájemců o souboj s ním není vůbec málo.

Na vrcholu polotěžké divize UFC je v poslední době dost rušno a na souboj s Jiřím Procházkou se začíná tvořit pěkně dlouhá fronta. Český šampion dal ale už před časem jasně najevo, že by rád poprvé obhajoval proti Gloveru Teixeirovi, jemuž v prvním zápase titul půl minuty před koncem vyfoukl. Se svým výkonem ale nebyl spokojen a rád by v odvetě dosáhl dominantního vítězství.

Brazilský veterán však překvapivě na nabídku druhé šance takřka nereagoval. Namísto něj se ozval zhrzený Jan Blachowicz, který měl za to, že mu Jiří společný zápas přislíbil a obvinil ho z porušení samurajského kodexu. Včera pak Polák dokonce poslal otevřený vzkaz šéfovi UFC, kde ho nabádal, aby mu umožnil s Procházkou o titul zabojovat a uskutečnit tak "největší zápas v dějinách Evropy". 

V koutě ale nehodlá sedět ani Magomed Ankalaev. Dagestánský bojovník, který aktuálně drží sérii 9 vítězství v řadě, nejprve zkoušel vyzývat Procházku, načež zacílil právě na Blachowicze, který však souboji s ním očividně není vůbec nakloněn.

Aby se věci daly do pohybu, promluvil včera opět také český šampion. "Nikdy jsem ti zápas neslíbil, pouze jsem řekl, že jsi výzva, kterou chci rozseknout," odpověděl nejprve polskému vyzyvateli. "Druhá věc je, že stále čekám na odpověď od Glovera. Pokud nemáš zájem, dej mi vědět. Chci bojovat do konce tohoto roku. Je jedno s kým."

"Už jsem v tom byl před tebou. Pošli mi lokaci," reagoval lakonicky Teixeira, který si o odvetu řekl ihned po prvním zápase. Pravděpodobně by na ni mohlo dojít začátkem listopadu v newyorkské Madison Square Garden na turnaji UFC 280, kde byl zatím oficiálně potvrzen pouze titulový souboj ve střední váze mezi Adesanyou a Pereirou.

Připomněl se ale opět také Ankalaev, tentokrát tedy spíše jeho "ghost writer" - nechvalně známý manažer Ali Abdelaziz. "Falešný ninjo, zapomněl jsi mě označit. Možná nevíš, jak vyslovit mé jméno. Vím, že to není jednoduché ani fyzicky ani mentálně. Google překladač," zněl komentář pod Procházkovým příspěvkem, na nějž šampion pravděpodobně reagovat nebude. Není proč, dřív nebo později se v kleci s Ankalaevem stejně nejspíš nevyhnutelně utkají.

Zdroje:  Jiří Procházka - Twitter

Nejnovější články