Sleduj nás

Procházka se musel vzdát titulu a Sterling ne? Fanoušci nechápou dvojí metr UFC

Procházka se musel vzdát titulu a Sterling ne? Fanoušci nechápou dvojí metr UFC
Šampion Aljamain Sterling si přetrhl biceps, což znamená, že bude několik měsíců mimo hru. O pás ovšem nepřijde.

Je to sotva pár dní, co sám Sterling skrze svůj YouTube kanál potvrdil, že do další povinné obhajoby, která byla naplánována na březen proti Henrymu Cejudovi, nezasáhne. Důvodem je zranění, jež si přivodil během přípravy.

„Je mi to líto, přátelé. Během přípravy jsem si urval biceps a zřejmě se to neobejde bez zákroku. Nějaký čas teď budu mimo hru. Štve mě to, protože si proti Cejudovi věřím, ale taková už je bohužel tato bojová hra,“ informoval současný šampion.


Vzápětí se tedy začalo řešit, co s divizí bantamové váhy bude dále. Ihned padla přirovnání, že když si Jiří Procházka urval rameno, tak se vzdal titulu. To Aljamain Sterling ale nemusí. Vlastně se ani neví, jestli UFC bude řešit pás dočasného šampiona.

„Já a Dana White jsme prohodili pár slov a Sterling definitivně zůstane šampionem,“ řekl nynější UFC komentátor a bývalý slavný zápasník Daniel Cormier ve svém podcastu.


„Aljo už má na kontě nějaké obhajoby, byl dost aktivní, tak si zaslouží nějaký čas na zotavení. Pás pro dočasného mistra divize se zatím neřeší. Osobně si myslím, že s tím Dana White přijde až v létě, pokud Aljo stále nebude k dispozici,“ přidal.

Tato reakce ovšem vyvolala nevoli u určitého spektra fanoušků. Ti na to upozorňovali hned u profilu Daniela Cormiera, že Jiřímu Procházkovi bylo kvůli zranění doporučeno, aby se vzdal svého titulu, kdežto Sterlingovi nikoliv. Přitom se nedá říct, že by se délka absence obou bojovníků nějak lišila, pravděpodobně bude úplně stejná.


Další články