Hlavní obsah

Obrovská komplikace! Český šampion Procházka je vážně zraněn a vzdal se titulu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ze zámoří přichází hodně špatné zprávy. Český šampion polotěžké váhy organizace UFC Jiří Procházka si přivodil vážné zranění ramena, které ho vyřadí nejen z prosincové obhajoby titulu, ale také na další více než půl rok. „Ke zranění došlo na tréninku během wrestlingu, Jiří při hodu blbě dopadl a vykloubil si rameno, kde se mu přetrhaly vazy," informoval Sport.cz trenér a manažer Martin Karaivanov. Smutnou zprávu potvrdil i Procházka, který se dobrovolně vzdal titulu divize do 93 kilogramů.

Foto: UFC

Jiří Procházka v nedávné bitvě dokázal vybojovat titul polotěžké váhy organizace UFC.

Článek

Zpráva o zranění třicetiletého Procházky se rychlostí blesku šíří po celém internetu. Český šampion polotěžké váhy UFC, jenž se v současné době připravuje v Las Vegas, utrpěl vážné zranění ramena, které mu znemožní nastoupit do titulové obhajoby 10. prosince proti Gloveru Teixeirovi. Jako první s informací přišel Kevin Iole z Yahoo Sports.

O několik desítek minut později se k němu přidal i uznávaný novinář stanice ESPN Brett Okamoto. „Jiří Procházka je mimo turnaj UFC 282 kvůli těžkému ortopedickému zranění. Doba zotavení je předběžně stanovena na více než rok. Podle zástupců UFC a Jiřího, se český šampion rozhodl uvolnit svůj pás polotěžké váhy ostatním uchazečům," tlumočil Okamoto vyjádření prezidenta UFC Dany Whitea.

Oficiální zprávu na webových stránkách vydala i sama organizace UFC, která informuje o tom, že si zranění českého bojovníka žádá dlouhou rehabilitaci. Zároveň byla potvrzena skutečnost, že byl uvolněn pás polotěžké váhy. Jakmile bude Procházka zdravotně v pořádku, bude mít možnost o něj opět zabojovat.

Nejhorší zranění v historii UFC

Zranění je ale opravdu vážné, podle Whitea se jedná o to vůbec nejhorší v historií slavné organizace. „Je to nejhorší zranění, jaké lékaři v historii UFC viděli. Je to opravdu zatraceně špatné. Rameno je ve velmi, velmi špatném stavu. Jiří podstoupí vážnou operaci, která bude vyžadovat rozsáhlou rehabilitaci," informoval šéf.

Na sociálních sítích těžké chvilky definitivně stvrdil i Procházka. „S velkým zklamáním musím oznámit, že na UFC 282 nebudu obhajovat svůj pás. Při dokončování přípravy na obhajobu titulového pásu v polotěžké divizi UFC jsem se na tréninku v Las Vegas zranil," rozpovídal se český šampion.

„Poranil jsem si rameno a je nezbytná operace, která mě odstaví minimálně na 6 měsíců. S vědomím této informace, jsem se rozhodl, po konzultaci s vedením UFC, že z důvodu tohoto časového omezení, nebudu brzdit polotěžkou divizi a titul aktuálně uvolním. Pro titul šampiona UFC si půjdu hned, jak mi doktoři dají zelenou do zápasu," přiblížil Procházka.

Český bojovník přesto neztrácí odhodlání získat titul zpět. „Vždy bylo pro mě to nejdůležitější ukazovat ty nejlepší výkony a porovnávat sám sebe s těmi nejlepšími. Nechť se teď ten nejlepší ukáže, kdo tam je. Do půl roku jsem zpátky a ten titul si vezmu, ať už ho bude držet kdokoliv," pokračoval třicetiletý rodák z Hostěradic, který se zároveň omluvil všem přátelém, rodině i Gloverovi.

Ke zranění došlo na tréninku, o uvolněný titul půjde Blachowicz s Ankalajevem

„Ke zranění došlo na tréninku během wrestlingu, Jiří při hodu blbě dopadl a vykloubil si rameno, kde se mu přetrhaly vazy a má tam díru," informoval Sport.cz trenér a manažer Martin Karaivanov, který zároveň informoval o tom, že si to na turnaji UFC 282 rozdají o uvolněný pás Jan Blachowicz s Magomedem Ankalajevem. Teixeira kvůli nedostatku času na přípravu na nového soupeře boj o titul odmítl, UFC mu navíc nevyhověla s přáním prosincového souboje s Blachowiczem nebo Ankalajevem na lednovém UFC 283 v Brazílii.

Brněnský kouč rovněž potvrdil dlouhou rekonvalescenci, v tuto chvíli se konzultuje zdravotní stav jak s lékaři v Las Vegas, tak v Česku.

Reklama