Promotér se nudil, a tak zápas předčasně ukončil. Šílené, ale taky jsem občas chtěl do oktagonu hodit židli, reagoval šéf UFC

Promotér se nudil, a tak zápas předčasně ukončil. Šílené, ale taky jsem občas chtěl do oktagonu hodit židli, reagoval šéf UFC Dana White a Hasbulla během UFC 267 v Abú Dhabí | zdroj: Profimedia

Šéf ruské MMA organizace ACA má rád pořádné bitvy, a když ho bojovníci nenadchnou, neváhá jim to dát okamžitě najevo. Minulý týden tedy vtrhl do klece a jeden z hlavních zápasů okamžitě ukončil s tím, že na to nemá nervy.

Ne každý zápas zvedá diváky ze sedadel, občas se prostě i na vysoké úrovni stane, že se ani jeden z bojovníků do boje příliš nehrne a nepomůže ani napomínání od rozhodčího za neaktivitu. Zažili jsme to několikrát i v UFC, stačí vzpomenout například na druhý zápas Wonderboye s Woodleym, ufuněné těžkotonážníky Lewise s Ngannouem nebo Adesanyu s Romerem.

Hlavní předzápas poslední akce ruské organizace ACA také nepatřil k těm nejakčnějším. Ali Bagov a Rashid Magomedov působili jako by byli dobří kamarádi, kterým nakázali proti sobě bojovat. V postoji byly jejich rány a kopy naprosto bez razance a většinu času raději klinčovali u pletiva. Rozhodčí jim proto několikrát promlouval do duše, aby se do toho trochu opřeli. Když to už poněkolikáté zkoušel před začátkem posledního pátého kola, otevřely se najednou dvířka a do klece vstoupil šéf organizace Mairbek Khasiev.

"Drazí přátelé, ACA není školka, je to seriózní liga," řekl do mikrofonu Khasiev, který zároveň rukama gestikuloval, že je konec. "ACA je dnes, nezáleží na tom, co kdo říká, druhá největší bojová liga na světě. Pokaždé, když tohle řeknu, tak někdo přijde s kritikou. Teď vám ukazujeme, jaký druh ligy jsme. Konec, jste diskvalifikováni! Nemám na tohle nervy. Co to má být? Kdo sakra jste? Myslíte si, že jste nějací školáci? Můžete všichni jít, konec. Akhmat síla, Bůh je veliký!"

Zápas tedy skončil bez výsledku. Jelikož ale šlo o čtvrtfinále turnaje v lehké váze, není jasné, zda v něm někdo z dvojice bude dál pokračovat, anebo dostane šanci nějaký náhradník. Šéf ACA každopádně není v kontroverzních rozhodnutích a ovlivňování zápasů žádným nováčkem. V roce 2017 například zařízl výhru Patriku Kinclovi s odůvodněním, že rozhodčí Arbiho Agujeva ukončil příliš brzy.

Na svérázný krok ruského promotéra se na poslední tiskovce zeptali i šéfa UFC, který během úterní Contender Series, v níž hledá pro svou organizaci nové bojovníky, ze zápasů moc nadšený nebyl. „To je zatraceně úžasné, respekt tomu chlapovi!“ reagoval White, když mu novináři celý příběh převyprávěli. „Vysoce neprofesionální, ale zároveň úžasné. Byl to opravdu nudný zápas? Myslím, že mám nápad pro příští úterý. Věřte mi, že byly dny, kdy jsem tam chtěl hodit židli. Ale musíte to překousnout, nebo jít dozadu a sedět ve své místnosti. To je asi to, co měl ten chlap v ACA udělat. Ale dobře pro něj.“

Na celý zápas Bagov vs. Magomedov se můžete podívat zde. Byl podle vás zákrok promotéra opodstatněný a měli by mít šéfové právo takto ovlivňovat zápasy? Dejte nám vědět v komentářích.

Zdroje:  bloodyelbow

Nejnovější články