Promotéři Oktagonu odhalili, kdo se ukáže na dalších turnajích

Promotéři Oktagonu odhalili, kdo se ukáže na dalších turnajích David Kozma po páté obhajobě titulu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Majitelé organizace Oktagon MMA si o víkendu připsali další divácky atraktivní turnaj, slibně ale vypadají i další akce, které jsou v plánu v následujících měsících. Co vše si promotéři připravili?

Z Brna se cirkus Oktagon přesune mimo domácí scénu, chystá se totiž návrat do frankfurtské Festhalle, kde za necelý měsíc vypukne turnaj s pořadovým číslem 36. O hlavní show se postará Christian Eckerlin, jenž si bude chtít spravit reputaci v odvetě s Brazilcem Oliveirou. Jejich první zápas je totiž po verdiktu rozhodcovské komise GEMMAF bez výsledku, jelikož se nepotvrdilo, že Němec opravdu schytal úder do slabin, byť opakovaně tvrdil, že ano.

O souboji mezi Milošem Petráškem a Stephanem Pützem se už vědělo. Na kartě se našel prostor i pro střední váhu, promotéři vyslyšeli výzvu Zdeňka Polívky a nadělili mu dáreček v podobě Samuela Krištofiče, s nímž prodloužili smlouvu. “Pirát” bude chtít upevnit pozici na vrcholu divize, zatímco “Gameover” zkusí udělat další krůček k vytoužené titulové šanci.

Z dalších zápasů stojí za zmínku například duel Bojan Veličković vs. Leandro Silva, v němž si “Apollo” bude chtít spravit chuť po knockoutu, který v boxerském klání vyfasoval od Mazucha. Chybět samozřejmě nesmí ani Christian Jungwirth, “Kelta” čeká obrovská výzva v podobě Mátého Kertésze, jemuž hodlá oplatit porážku z ledna minulého roku. Do Německa zavítá také Jeremy Kimball, “Grizzly” tam zkusí potrápit domácího Hatefa Moeila. Ale bude to mít těžké, německý těžkotonážník si půjde už pro devátou výhru v řadě.

Slibně působí další soupeř Davida Zawady, organizace se totiž dohodla s Johnem Hathawayem. Zástupce London Shootfighters mezi lety 2009 a 2014 nasbíral devět zápasů v UFC, přičemž pouze ve dvou případech odcházel s porážkou. K tomu se může pochlubit úctyhodnou bilancí 17-2. Zawada se taktéž dostal do UFC, s “Hitmanem” se ale nemůže srovnávat, v pěti zápasech dokázal vyhrát pouze jednou. Je však potřeba říct, že Angličan už osm let nezápasil.

Na kartě figurují i další známá jména, například Jakub Bahník, Alexander Poppeck, Marek Bartl či Václav Mikulášek.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Po výletu do Německa Oktagon rozbije tábor v Ostravě. Hlavním tahákem je titulová bitva mezi Davidem Kozmou a Kaikem Britem, “Růžového pantera” čeká již šestá obhajoba. O pás se bude bojovat i v pérové váze, příležitost dostanou Jakub Tichota a Mate Sanikidze, kterého v Oktagonu ještě nikdo nedokázal zastavit. Připravený snad bude i Gábor Boráros, pro něj patrně stále platí zápas s Lewisem, který v Brně prokázal své kvality. Do Oktagonu se zároveň vrátí Matěj Peňáz, jemuž nevyšel souboj o UFC v Dana White's Contender Series. Z dalších jmen můžeme zmínit například Matěje Kuzníka, Roberta Bryczeka, Jana Širokého či Jaroslava "Juboxe" Pokorného.

Závěrem roku by pak chtěli promotéři znovu vyprodat O2 arénu, turnaj chystají na 30. prosince. Startovka se teprve dává dohromady, i v Praze by se však mělo bojovat o titul. Dle dosavadních plánů se počítalo s tím, že vyvrcholí odvetné tažení Patrika Kincla, šampion však po úspěšné obhajobě naznačil, že v přípravě na Vémolu možná bude potřebovat více času. Více se zřejmě dozvíme v následujících týdnech.

Promotéři také oznámili turnaj naplánovaný na konec dubna příštího roku, kdy Oktagon zavítá na Slovensko, konkrétně do Bratislavy. I v tomto případě je však na bližší detaily příliš brzy.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články