Sleduj nás

Protože se Costa vzdal, měl by jít Whittaker o titul, navrhuje legenda

Protože se Costa vzdal, měl by jít Whittaker o titul, navrhuje legenda
Jelikož Paulo Costa zrušil zápas s Robertem Whittakerem, mělo by se na to přihlížet, jako že se vzdal.

NEPŘEHLÉDNI: Keita, Brož, Eckerlin a beznadějně vyprodaná hala ve Frankfurtu! Dnešní Oktagon 57 můžeš sledovat živě zdarma zde.


Vše je nakonec jinak, než zejména australští fanoušci doufali. Robert Whittaker se měl 12. února představit před domácím publikem, ale bohužel mu odpadl taneční parťák Paulo Costa. Ten oznámil, že bojovat nebude, protože mu UFC pořádně nezaplatilo.

Costa si u Dany Whitea nepochybně zavařil, ale bohužel tím přidělal i potíže Whittekerovi, který už byl uprostřed své přípravy, kterou nyní nikterak nezužitkuje. Jak stihlo UFC potvrdit, Robovi náhradního soupeře shánět nebude, patrně jen dají věcem volný průběh a počká se, jak se vyvinou.


V této chvíli ovšem už do konverzace vstoupil veterán Chael Sonnen, který navrhuje, aby se k Whittakerovi přihlíželo jako k vítězi. Opíral se přitom o nepsané pravidlo, že když se soupeř vzdá anebo odstoupí, mělo by se na vás přihlížet jako na výherce.

Robert Whittaker 1 Robert Whittaker


„Poslouchejte,“ začal Sonnen svůj proslov. „Ten duel mezi Costou a Whittakerem byl schválený, odsouhlasený a oficiálně oznámený. Pokud tedy Costa odstoupil a neměl k tomu žádný zdravotní důvod, znamená to, že se vzdal. A když se jeden z bojovníků vzdá a ten druhý za to není nijak odměněn, nepřijde mi to správné,“ říkal.

„Kdyby to záleželo na mně, zavedl bych do zápasnických smluv speciální klauzuli. Paulo se evidentně vzdal, a proto se Robert automaticky stal v mých očích vítězem. Proto věřím, že by měl jít o titul. Pereira vs. Whittaker je zápas, na který by se UFC teď měl zaměřovat,“ navrhl Sonnen srkze svůj YouTube kanál.

NEPŘEHLÉDNI: Dnešní Oktagon 57 živě zdarma.


Další články

Tady končíš! UFC na hodinu propustilo Muradova. Důvod neuvedli

Jako blesk z čistého nebe působí informace, kterou dnes v noci vypustila organizace UFC. Uzbek Makhmud Muradov již nepatří do nejlepší světové ligy a nedostane možnost vylepšit bilanci čtyř výher a dvou porážek, kterou zde během čtyř let nasbíral.

Tady končíš! UFC na hodinu propustilo Muradova. Důvod neuvedli