Hlavní obsah

Pudilová se při návratu do UFC střetne v srpnu s Číňankou Wu Ja-nan

Nejlepší česká bojovnice MMA Lucie Pudilová se při svém comebacku do elitní světové organice UFC střetne s Číňankou Wu Ja-nan. Osmadvacetiletá Češka se s soupeřkou o dva roky mladší utká 20. srpna na akci UFC 278 v Salt Lake City.

Foto: Oktagon MMA

Lucie Pudilová před zápasem.

Článek

"Budu připravena," napsala na sociálních sítích Pudilová, jež se do UFC vrací po více než dvouleté pauze. Příbramská rodačka má za sebou v elitní organizaci sedm zápasů, z nichž dva vyhrála. Po sérii čtyř porážek zakončené nezdarem proti Američance Justine Kishové v lednu 2020 v organizaci skončila. Po odchodu z UFC vyhrála pět ze šesti zápasů, všechny pod hlavičkou české organizace Oktagon.

Její soupeřka Wu Ja-nan působí v UFC od roku 2017, ale na výhru čeká už téměř čtyři roky. Na kontě má z pěti utkání čtyři porážky, z toho poslední tři za sebou. Zvítězila pouze v listopadu 2018 na domácí půdě v Pekingu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lucie Pudilová MMA Fighter (@luciepudilovamma)

Pudilová je v současnosti třetím českým zástupcem v UFC vedle Davida Dvořáka a Jiřího Procházky, jenž 12. června v titulovém zápase polotěžké váhy porazil Glovera Teixeiru z Brazílie a získal pás šampiona.

Reklama

Související témata: