Rád bych věděl, jak chce Colby s poškozeným mozkem zápasit o titul, nechápe Masvidal

Rád bych věděl, jak chce Colby s poškozeným mozkem zápasit o titul, nechápe Masvidal Jorge Masvidal a Colby Covington | zdroj: Profimedia

Jorge Masvidal čelí obvinění, že zákeřným napadením způsobil svému úhlavnímu nepříteli poškození mozku. Proto mu nedává smysl, že by s tím teď měl bojovat o titul.

MMA občas píše hodně zajímavé příběhy. Jedním z nich je ten Colbyho Covingtona a Jorgeho Masvidala, kdysi nejlepších kamarádů, kteří spolu nějaký čas dokonce bydleli a trénovali ve stejném gymu. Všechno se ale změnilo ve chvíli, kdy Covingtonovi hrozil kvůli nezajímavosti a nevýraznosti vyhazov z UFC. Rozhodl se tedy na popud trenéra vytvořit smyšlený charakter a začal urážet prakticky všechny, týmové parťáky nevyjímaje. Zafungovalo to, v nejslavnější organizaci se udržel a stal se jednou z jejích nejvýraznějších tváří.

Každá mince má ale dvě strany. Nejenže většina fanoušků raději vidí Colbyho dostávat nakládačku než vítězit, postupně si ale znepřátelil i někdejší kamarády a musel opustit věhlasný American Top Team. Právě s Masvidalem se pak loni v březnu utkal v oktagonu a po pěti kolech ho jasně porazil na body.

Jejich příběh tím ale zdaleka neskončil, ba naopak. Masvidal dostál své pověsti pouličního rváče, a jelikož stejně jako Covington bydlí v Miami, netrvalo dlouho a došlápl si na něj v restauraci. Podle Colbyho varianty zaútočil nečekaně a zákeřně (navíc zamaskován kapucou a rouškou), výsledkem byl vyražený zub a obvinění z napadení.

"V současné době jsem obviněn ze tří trestných činů, protože ten šmejd Colby říká, že jsem mu poškodil mozek. Tak jak sakra chce bojovat o titul, to bych rád věděl," zeptal se Masvidal řečnicky na tiskové konferenci před víkendovým UFC 287. "UFC bude čelit žalobě, pokud tam ten chlap půjde a něco takového se stane. Protože údajně, jak tvrdí, jsem mu způsobil poškození mozku. Já mu přitom udělal h**no."

I proto Masvidal věří, že pokud zvítězí, dostane před svým bývalým kámošem přednost zabojovat o titul. "Z lékařského hlediska přece nemůžeš bojovat, když máš poškozený mozek," poznamenal s dodatkem, že ale samozřejmě není doktor. Dalším Jorgeho argumentem, pak je, že jeho souboj s Edwardsem udělá mnohem lepší čísla, protože se nebojí riskovat a fanoušci vědí, že při jeho zápasech se budou bavit a nebudou jen koukat na dva objímající se chlapy, jako tomu prý bylo třeba v zápase Leona s Usmanem.

Jorge ale počítá, že si Covington turnaj v domovské Miami ujít nenechá a možná dojde i na nějakou slovní přestřelku. "Samozřejmě tam bude, je to d**ka vyhledávající pozornost. Ze vzdálenosti 30 metrů a 20 sekuriťáků bude vyřvávat všechny ty jeho šílenosti, že je králem toho a toho. Je to jedině král volání policajtů," míní Masvidal, který také dodal, že má od soudu zákaz přiblížit se ke Colbymu na méně než 30 metrů. "Nechápu, proč něco takového potřeboval, protože já jsem nejvíc v klidu týpek," prohlásil s kamennou tváří.

 

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články