Hlavní obsah

Radostné zprávy u Muradova: Prodloužení smlouvy a výhled dalšího zápasu. Co říká na Vémolu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klec mu chybí, v nejbližších měsících by se ale mohl konečně dočkat. Uzbecký bojovník Machmud Muradov vyhlíží šestý boj v nejslavnější bojové organizaci světa UFC, kde se naposledy představil loni v říjnu. Výrazně se zlepšil i stav nedávno poraněné ruky a uzbecký tvrďák se tak v těchto týdnech připravuje i po boku tradičního tréninkového parťáka Karlose Vémoly. „Cítím se dobře hlavně mentálně. Chci zápasit a vyhrát,“ říká s nadšením Muradov, kterému zdravotní problémy paradoxně přinesly i jednu pozitivní zprávu – prodloužení smlouvy s UFC.

Ruka je lepší, už boxuju, hlásí Mach Muradov. Příprava s Terminátorem? Není to ten Karlos jako předtím Video: Sport.cz

 
Článek

Muradov musel na konci února kvůli zraněné ruce zrušit boj s Rusem Abusupijanem Magomedovem, nyní už je ale zpět v tréninkovém procesu. „Už boxuji. Ruka je dobrá, jen ještě trochu oteklá. Týden zpátky jsem dostal poslední injekci. Vypadá to dobře," má radost uzbecký bojovník, jenž se tradičně připravuje v českých podmínkách v pražském Monster Gymu.

„Cítím se dobře hlavně mentálně. Chci zápasit a vyhrát. Jsem hladový. Všechny ostatní věci jsem dal stranou, u nás v Uzbekistánu mám totiž hodně aktivit. Teď jsem tady v Česku, abych se připravil, vyhrál další zápas a vybojoval novou smlouvu," přeje si Muradov, jenž má v hlavě i možný termín návratu do klece. „Ptáčkové štěbetají, že bude turnaj v Londýně, takže snad tam," upřesnil. Podle nejnovějších informací to vypadá, že UFC zavítá do Anglie v červenci.

Terminátor je zpět! Karlos Vémola si oddechl, porazil Al Matavaa. Jaká ho doma čeká odměna?Video: Sport.cz

Radostných zpráv je ale hned několik. Například prodloužení smlouvy s nejslavnější bojovou organizací, kde má Muradov zatím za sebou pět zápasů s bilancí tří výher a dvou porážek. „Prodloužili mi smlouvu na rok. Když má totiž člověk zranění, tak to mohou prodloužit, jak oni chtějí," upřesňuje rodák z uzbecké Bukhary.

V přípravě mu nikterak nepřekáží ani stále trvající muslimský svátek ramadán. Kromě jídla a pití se až do západu slunce nesmí provozovat sexuální aktivity, kouřit či žvýkat. „Je to všechno o hlavě. Trénuji dvakrát denně, jen je pak horší udělat váhu. Není to jednoduché. Každopádně to ze mě dělá lepšího člověka. Je to zkouška, kterou zvládnu a jdu dál," prozradil třiatřicetiletý Muradov, pro kterého se nejedná o první zkušenost s měsícem půstu.

V Česku si na kvalitní tréninkové parťáky stěžovat nemůže. V přípravě si například navzájem pomáhají s Karlosem Vémolou, jehož návrat do klece po dlouhých devíti měsících sledoval na vlastní oči z Liberecké Home Credit Areny. „Karlos není takový jako předtím. Ale určitě zase bude. Potřebuje motivaci. Má rád tlak a výzvy," líčí svůj pohled na českého Terminátora. Na turnaji Oktagon 41 málem správně odhadl výsledek zmíněného zápasu proti Al Matavaovi.

„Skončí to do druhé minuty," odhadoval Muradov, který nebyl daleko od pravdy. Duel skončil po 3 minutách a 18 vteřinách vítězstvím Vémoly. „Viděl jsem, že ho hodně lidí pomlouvá. Je to úspěšný zápasník. Má hezký život, ženu a děti. I kdyby nebyl můj kamarád, tak bych mu přál. Je to sportovec a ukazuje něco dobrého," má radost ze svého parťáka.

Reklama