Radši vezmu zápas, než abych dělal manuální práci, přiznal Attila Végh

Radši vezmu zápas, než abych dělal manuální práci, přiznal Attila Végh "Lvi dožrali, mou!" | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Přemožitel Karlose Vémoly vysvětlil svůj postoj k penězům a reklamě. Svět bojových sportů opustit nehodlá.

Attila Végh dokázal skvěle využít pozornosti, která se na něj upřela po cenné výhře nad Karlosem Vémolou. V následujících letech se věnoval trenéřině a dalším projektům a také aktivně využíval zájmu ze strany sponzorů. Někteří fanoušci jsou ale přesvědčeni, že někdejší šampion Bellatoru v případě reklamy až příliš tlačí na pilu, přičemž s nadsázkou poznamenávají, že se skoro bojí otevřít ledničku, aby na ně náhodou nevyskočil.

Attilu však podobné názory nijak netrápí. „Díky bohu. Dokud vypadávám z ledničky, je dobře. Můžu porovnat to, co ti lidé porovnat nemohou. Někteří chodí do práce opravdu demotivovaní a mrtví, já se zasměju a mám to,” řekl v rozhovoru pro Šport.sk a dodal, že různé reklamy a spolupráce dělá jen na produkty, které skutečně používá, má tedy čisté svědomí.

Někteří zase Végha podezřívají, že na odvetu s Karlosem kývl pouze kvůli penězům.
„Ano, došly mi peníze,” řekl s nadsázkou a při této příležitosti rovnou oslovil další potenciální sponzory. „Já si myslím, že peníze si vydělám i jinde. Už jsem něco vybudoval, vím, čeho jsem schopný.”

Zároveň ale přiznal, že odměnu za zápas skutečně vnímá jako jistou motivaci. „Každá výplata, každá koruna je samozřejmě dobrá.” Bojové sporty zkrátka bere jako příležitost, jak si něco vydělat. „Kdybych neměl co jíst a musel se rozhodnout mezi manuální prací a zápasením, tak jdu zápasit. Chvála bohu, že si můžu vybrat.”

Végh se již několikrát nechal slyšet, že už kromě Vémoly o jiné soupeře nemá zájem. Znamená to tedy, že se blíží opravdový konec aktivní kariéry? „Nechci takhle dopředu říct, že ukončím kariéru. Uvidíme, co bude, hlavně ať se v zápase ani jeden nezraníme, ať vyhraje ten lepší.” Cílem je udělat takový výkon, s nímž bude spokojený, nic konkrétního neplánuje. „V hlavě to mám jednoduše nastavené, dělám vše pro to, abych zápas urval na svou stranu. Ale je to sport, vůbec ho nepodceňuju, i když jsem teď favorit a on outsider.”

Následně připustil, že by časem mohlo dojít na třetí duel, zároveň naznačil, že se v kleci možná objeví i s někým jiným, například s vysloužilým UFC veteránem. Nechce se ale porovnávat s mladšími bojovníky, kteří by si na něm vylepšovali reputaci.

Je jisté, že pro bojové sporty ve svém životě vždy najde nějaké místo. Nyní se věnuje například přípravě kempů pro začátečníky, v tomto směru by chtěl pokračovat i do budoucna. „Mým cílem je posunout Champ Camp na špičkovou úroveň. Prostě to miluju… Určitě budu dělat také nějaké soukromé tréninky, protože i ty mám rád.”

Zdroje:  ŠPORT.sk

Nejnovější články