Rok velkých návratů. Cejudo se vrací do hry. Ukážu mu, že měl zůstat v důchodu, vzkazuje šampion

24.02.2023

Autor: Miroslav Obluk

Henry Cejudo.

Henry Cejudo.FOTO: UFC


Rok 2023 je zatím ve znamení velkých návratů. Do oktagonu se vrací legendy MMA, které míří opět k těm nejvyšším příčkám. Jona Jonese čeká titulová řežba v těžké váze. Ve velkém stylu by se měl vrátit i Conor McGgeror, jehož zápasy vždy vzbuzují ten největší zájem. A do hry se vrací i Triple C.



Aljamain Sterling byl od svého posledního boje poněkud tichý. Král bantamové váhy totiž léčil zraněný biceps a nad divizí visel otazník. Nebylo jasné, kdo mu bude v další titulové bitvě sekundovat. 

Spekulací bylo mnoho. Ohromný skok v rámci bantamu zaznamenal Sean O'Malley poté, co zdolal Petra Yana. Tudíž jednou z variant bylo, že titulová šance připadne jemu.

Nebyla ovšem jedinou. Do hry vstoupil Henry Cejudo, který již delší dobu avizoval svůj návrat a jasně deklaroval, že jeho návratový zápas musí být titulovým.

UFC otázku titulového složení v rámci bantamu již rozlousklo. Sterling se utká s navrátivším Cejudem na UFC 288, které je na programu 6. května.


Zápas oznámil samotný šampion prostřednictvím svého youtubového kanálu. Server MMA Fighting pak potvrdil, že ústní dohody ohledně zápasu jsou již uzavřeny a smlouvy by měly být finalizovány každou chvílí.

"Nemůžu se dočkat až proti sobě nastoupíme. Myslím, že ani jeden z nás nebude chtít toho druhého házet. Myslím, že naše wrestlingové dovednosti by se mohly vyrušit. Ale uvidíme, třeba ho dokážu vzít na zem," řekl v pondělím videu Sterling. "Během prvních pěti minut si ujasníme, jestli chceme plýtvat spoustu energie tím, že se budeme pasovat na zemi, nebo jestli si to rozdáme v postoji. Ukážeme světu, jaké údery mají špičkoví grappleři," dodal Sterling, který neočekává, že by zápas měl skončit během prvního kola.

Nadcházející titulovou bitvu pak šampion připodobnil ke střetu Usmana s Covingtonem. "Vím, že na vás ten zápas udělal dojem. Nedivil bych se, kdyby náš zápas byl úplně stejný." Následující slova pak adresoval přímo Cejudovi. "Henry, nemůžu se dočkat, až spolu změříme síly a vím, že jsi stejně natěšený jako já."

Sterling naposledy zápasil na UFC 280, kde podruhé obhájil titul v bantamu vítězstvím nad T. J. Dillashawem, od té doby léčí zraněný biceps. 

Není to poprvé, kdy jej provází zdravotní komplikace. Poté, co se prvně utkal s Petrem Yanem, byl rok mimo oktagon. Yan Sterlinga zasáhl ilegálním kolenem. Přišel o svůj pás a nařknul Sterlinga z hereckého výkonu, neboť Američan již nebyl po zakázaném úderu schopen zápasit. Očekáváné odvety se pak Rus dočkal o rok později. 

Odveta nabídla plných pětadvacet minut, po kterých byl šťastnější "Funk Master", jenž poprvé obhájil svůj titul. Druhá úspěšná obhajoba na sebe nenechala dlouho čekat, leč i po ní laboroval Sterling se zraněním. 

"Už před těmi zápasy jsem věděl o svých zraněních. To mě pak trochu přibrzdilo. Věřím, že léčba (kmenovými buňkami) v BioXccelerators bude velmi dobrá. Jsem v tomto ohledu velmi optimistický a myslím, že mě to vrátí na 100 procent do hry, abych se mohl utkat s tak těžkým soupeřem, jako je Triple Zero, a připomenout mu, že měl zůstat v důchodu," dodal Sterling s jasnou narážkou na Cejuda, který se honosí přezdívkou "Triple C". Neboť předtím, než se stal dvojnásobným šampionem UFC, již byl olympijským vítězem ve wrestlingu.

Cejudo naposledy zápasil před třemi lety na UFC 249, kde technickým knokautem ukončil Dominicka Cruze. Během své pauzy nicméně nelenil. Stále byl v úzkém kontaktu se světem bojových sportů. Trénoval zápasníky a do jeho kempu zavítal kupříkladu i Jiří Procházka. 

Aktivní byl šestatřicetiletý Američan i na svém youtubovém kanále, kde nabízí různé názory a analýzy. Jedno z posledních videí dokonce věnoval i McGregorovi, kde předkládal způsoby, jakými by Ir mohl svůj styl vylepšit. 



Další články v kategorii

Trable při shazování váhy, horká voda se ohřívala v konvici. Anglie v topu, usmál se Škvor

19.04.2024Tvrďák polotěžké váhy Daniel Škvor se na sobotním turnaji v Birminghamu utká s Willem Fleurym. Tohle je souboj, který láká, ...

Krásky proti sobě. Jejich řežba omylem unikla na internet

19.04.2024Mělo se jednat o informaci, která zatím neměla spatřit světlo světa, jenomže světoznámá vysílací platforma DAZN při lákání ...

Proti Pereirovi chci nastoupit co nejdříve. Klidně už za dva týdny v Riu, zahřměl Procházka

19.04.2024Chce odvetu s Alexem Pereirou a chce ji hned. V kleci pro ni udělal víc než dost, teď je třeba to jen opakovat světu. I v rozhovoru pro The MMA Hour Jiří Procházka ...

Chytil jsem slinu. Rakiče jsem chtěl trefit, ukončit ho za každou cenu, přiznal Procházka

19.04.2024Zas a znovu potvrdil, že je to král chaosu, on sám však z téhle nálepky odvázán moc není. Obává se, že by se mu ...

Opilá žena zatoužila po boji. Na parkovišti vyhrožovala hvězdě UFC

19.04.2024Kapka vína dokáže zpříjemnit večer. Pinta dobrého piva umí spravit náladu, ke všemu se ovšem musí přistupovat s mírou, ...

Horko na vážení Oktagonu. Frimpong potvrdil pověst provokatéra, Siraj kopnul do Wanlisse

19.04.2024V sobotu se pobijí v kleci, o den dřív si stoupli na váhu. A některým bylo celkem horko. Bojovníci Oktagonu mají za sebou první nezbytný ...

Bitva tvrďáků z UFC pobláznila svět, šampiona nenadchla. Jako kdyby se prali chlápci v baru, ulevil si

19.04.2024Sledoval výkon svého kolegy z divize, svého další titulového vyzyvatele. Král perové divize UFC Ilia Topuria viděl, jak Max ...

Nepokakám se z něj, říká populární Vagabund z Oktagonu

19.04.2024Pobavit publikum, ale hlavně předvést kvalitu a vyhrát. Jako správný řidič se po červené rozjet na zelenou. S tímhle cílem přiletěl ...

Člen ochranky prezidenta Petra Pavla opráší rukavice, vkročí do ringu

19.04.2024Bude to večer, který pomůže, navíc se proti sobě postaví bojovníci v disciplínách, které pro ně nejsou primární. Velká ...

Načíst další články