Sleduj nás

Romové jsou nadaní bojovníci, jen jim chybí disciplína, říká Vašek Sivák

Romové jsou nadaní bojovníci, jen jim chybí disciplína, říká Vašek SivákFOTO: REAL FIGHT ARENA

I perspektivní český kickboxer Vašek Sivák si všímá toho, jak o sobě zejména v poslední době Romové dávají nahlas vědět.

Nejvíce se to podařilo díky Jardovi Kotlárovi a organizaci Clash of the Stars. Jarda však není jediný. Těch jmen je dneska vícero a všichni mají údajně jedno společné.

Romové jsou v tomto sportu nadaní, ale chybí jim disciplína, která je klíčem," uvedl talentovaný Vašek Sivák v rozhovoru pro K.O. magazín.


Potíž je nicméně v tom, že bojové sporty stále rostou. Dneska jsou (zejména mladí) lidé neukáznění, ale teprve až s pravidelnou dřinou ve správném kolektivu přijde kázeň.

Sivák měl složité podmínky

„Těm klukům to nevyčítám, protože před pěti až deseti lety byly bojové sporty vyhaslé. Že nemají disciplínu, to nebyla jenom jejich chyba, nebylo na to zázemí. Beru to podle sebe. Kdybych hodně trénoval a nic se mi nevracelo, asi bych to vzdal. Nám zápasníkům tohle pomáhá. Nyní se dokážu tímto sportem naplno uživit a motivuje mě to,“ vyjasňoval.


Disciplína je navíc věcí, kterou Vaškovi údajně vštípil již jeho otec, který jej k bojovým sportům z velké části vedl.

„Mám ji z 80 procent díky tátovi, a navíc je ve mně něco, co mě pořád žene dopředu. Někdy to bylo těžké, jezdil jsem do Prahy vlakem, na který jsem ani neměl peníze. Spával jsem tedy u strýce. Sice jsem měl podporu táty, ale on v 6 ráno zmizel do práce a já se musel dokopat k tréninku sám. Nebyl u mě celý den, aby mi říkal, co mám dělat,“ popsal Sivák, který ukazuje, že i kluk z normálních poměrů dokáže prorazit do světa.


Další články