Rozmanitý svět bojovníka. Elegán v saku i krvavé bitvy a šití obličeje

23.12.2022

Autor: Libor Kalous

A šlo se na šití.

A šlo se na šití.FOTO: PML - Professional Muaythai League


Žádné velké užívání vánočních dní, Matouš Kohout ladí formu a kila na MMA zápas, který proběhne 30. prosince v O2 areně, kde mu bude soupeřem Jan Malach. Když se potkali v Ostravě při staredownu, Kohout zazářil v obleku, rival šel do půl těla.


Mezi duely v MMA si Kohout stihl na podzim odskočit na dva zápasy v postoji. Tady začínal, tady se baví, i když to někdy bolí. "Byl jsem u doktora čtyřicet minut. Šili mi čelo, potom ještě nos a chrupavku u nosní dírky. Trochu krvavá radost, ale to k tomu patří, neděláme šachy," řekl zástupce Gorila MMA pro kaocko.cz.

Matouši, je pro vás zápas s Malachem osobní?
Neberu ten zápas osobně. Osobní stránka tam byla před covidem, tam se mi nelíbilo, jak se chová, ale oženil se, má dítě, trochu dospěl ve vystupování, je to už trochu jiný člověk. Prostě další zápas, kde se chci dozvědět, jak jsem se posunul. 

Část přípravy jste prožil v Polsku, je stále znát, že když tam člověk přijede jen jednou za čas, tak vidí ten rozdíl, že jsou na tom líp?
Je to znát. Poprvé jsem tam byl jen na pět dní, když jsem se vrátil, cítil jsem jiný náboj do tréninku. Hlavně tam mají jiné nasazení. Ať už tam trénuji s poloprofíky, profíky, tak tam je nasazení velký, je někde jinde. Teď jsem tam byl čtrnáct dní a můžu jen litovat, že tam nemůžu být dýl.

Proč nejezdíte častěji?
Můžu jezdit více, ale je to otázka peněz, taky mám rodinu. Tohle by se dalo vymyslet, že bych tam byl přes týden a na víkend bych jezdil domů. Když jsem tam byl čtrnáct dní, vzal jsem si psa, aby manželka neměla ještě starost navíc, když se stará o dceru. 

Jak to máte v Polsku s bydlením a vařením?
Já si pronajímám byt, kde mám pračku, což je alfa omega všeho. Je tam lednice, vařím si, tohle není problém. Hlavně, co si nekoupím, neuvařím, nemám, to není jako doma, že dojídám po malé.


Vy jste si na podzim dal dva zápasy v postoji, přišlo mi, že jste si je více užíval, bylo méně stresu?
Měl jsem více energie, taky jsem dělal váhu dva dny, ale je pravda, že jsem si to užil. V MMA člověka svazují statistiky, lidi na tohle více koukají, je tam větší tlak. V postoji jsem si šel pinknout, proto jsem vzal zápas s Malinou pět dní před zápasem. Boj je po mě radost, šel jsem si to užít. Rozhodčí to sice ukončil, i tak jsem si to užil, stejně jsem si užil následné šití.

To bylo jak veliké?
Počet stehů nevím, ale byl jsem u doktora čtyřicet minut. Šili mi čelo, to bylo takové elko, takže to bylo složitější, potom ještě nos a chrupavka u nosní dírky. Trochu krvavá radost, ale to k tomu patří, neděláme šachy. 

Jsou tu Vánoce, hodně jídla, ale vy shazujete kila, jak vám jde tato kombinace dohromady?
Doma jsem si to ošéfoval, tam je jídlo jen na Štědrý večer a rodině jsem řekl, že nepřijedu, že nehodlám koukat, jak jedí. Já si dám takový odpočinkový dny a manželka s dcerou to oběhají za mě.

Co bude k večeři?
Kapr na sucho s brokolicí. Ale kapr mě překvapil, chutná docela dobře, i když je to bahnitá ryba. Chutná lépe než filé.

Máte doma cukroví?
Manželka nějaké dostala, nějaké bude od tchyně. Ale já mám docela vůli, zapřel jsem se a hlídám se. 

Dokážete si vůbec Vánoce užít?
No. Zase budu mít po výhře hezký Silvestr, takže to beru tak, že po zápase vše doženu s rodinou. Mámu uvidím před Vánoci, pak po Vánocích za nimi přijedu, protože budou hlídat dceru, když budu mít zápas. Beru to tak, že Vánoce tu jsou pro dceru, ta ví, že jí Ježíšek přinese dárky a musí být hodná. Já jsem ale na druhou stranu radši, pak jen sedím a pořád dostávám další a další jídlo, člověk už může prasknout a pořád to jídlo nekončí. 

Před pár dny byly velké mrazy. K tomu shazujete, máte méně tuku, jak snášíte zimu?
Blbě. A jak jsem teď vyschlý, tak je to ještě horší, to je zima v zimě. V tomhle počasí tělo zase nezadržuje tolik vody, tak je to v uvozovkách jednodušší. Uvidíme, jaký bude závěr. Jinak mám radši teplo. Na kemp bych jel radši do Thajska než do Polska. 

Vrátím se ještě k velké tiskovce v Ostravě, vy jste přišel na pódium jako velký elegán v obleku. Čí to byl nápad?
Můj. Mně se to strašně líbí. Myslím se, že tohle byla specifická událost, prezentace. Člověk na tiskovou konferenci nějaké firmy také nejde v roztrhaných džínách.

Jak často nosíte oblek?
Málo, hodně málo. Naposledy jsem měl oblek v Lucerně a na svatbě.

Máte rád tento styl?
Mám rád, když se člověk oblékne a nějak vypadá. Je to prezentace. Když někam přijdete, první promluví k druhé straně vizuál. Oblečení, vlasy, zuby, nějak by to mělo vypadat.

Radí vám žena?
Když jsme spolu začali chodit, úplně mi překopala šatník. Některé věci se jí nelíbí, které nosím. Já mám radši volnější věci, street, ona je více elegantnější. Když jdeme na večeři, obléknu se, mám to rád, že se člověk změní, je to rozdíl proti gymu. Musím říct, že v obleku na tiskovce Oktagonu jsem se cítil dobře, Ondra Novotný mě i pochválil, tohle zahřeje. Když jsme měli staredown s Malachem, on se svlékl. Já měl oblek, on sundal radši i tričko, aby tam nevypadal blbě v kožený bundě, tohle člověku dodá trochu sebevědomí.



Další články v kategorii

Český talent se připravuje na slovenského tvrďáka. Cílem je KO. Bude to divoký, láká

14.05.2024Český talent Viktor Červinský znovu dokázal, že má pro strach uděláno. Zvolil si těžkou výzvu. Po Davidu Hoškovi ukázal na slovenského ...

Frajeřina na polské akci. Bojovníci si do klece objednali burgery

14.05.2024Minutová pauza mezi koly, to je čas, při němž se zápasníci snaží načerpat sílu, klid, trochu se vydýchat. Je to také období, ...

V Rusku jsem se málem popral už ve výtahu, vzpomínal Martínek s Vémolou

14.05.2024Je bývalým šampionem Oktagonu, co v současnosti řádí v polské KSW, mezitím si ale střihl angažmá v Rusku. Populární ...

Žádné prázdniny. Pudilová má mít další zápas v UFC

14.05.2024Luana Carolina vs. Lucie Pudilová. Tohle má být pro českou MMA zápasnici další souboj v UFC. Ten se má uskutečnit 20. července v Las ...

Jestli Gábor dorazí silnější než kůň, já než koně dva. Budu jako stroj, slíbil Komuenha před bojem s Borárosem

14.05.2024Má před sebou velký zápas. Souboj se slovenským Punisherem, co rozděluje fanoušky. Frederico Komuenha se v sobotu poměří s Gáborem ...

Pirát promluvil o přežírání po návratu z ostrova. Teď jsem víc sádelník, smál se slovenský bojovník

13.05.2024Oblíbený slovenský zápasník Samuel "Pirát" Krištofič se po návratu z reality show Survivor vrátil do tréninku ...

Záděrovi se mohl splnit velký sen. Dostal laso ze slavné One Championship

13.05.2024V únoru si odbyl vítěznou premiéru v ruské RCC, na dosah měl ale start v ještě v prestižnější organizaci. Vyhlášenému ...

Když se lámou kosti. Bojovník padl v bolestech

13.05.2024Boj v kleci je vždy velkým rizikem, velkou neznámou. Bojovník, který vstupuje do klece, si nemůže být ničím jistý. Neví, co ...

McGregor před svým comebackem zlomil další rekord. Kasa UFC bobtná

13.05.2024Je zpátky, na lesku neztratil. Slavný bojovník Conor McGregor se již příští měsíc vrátí zpět do bojové akce, na ...

Načíst další články