Hlavní obsah

Rušno na váze. Růžový obleček a rvačka v zákulisí. Došlo k podvodu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stresová záležitost je minulostí. Bojovníci pátečního turnaje Oktagon 45: Special na pražské Štvanici mají naváženo. Zatímco někteří si počínali naprosto precizně a bezpečně zdolali daný limit, jiní se pro změnu museli vysvléct do naha. Komplikace se týkaly také českého bojovníka Václava Mikuláška, který pobavil růžovým oblečkem. Pořádné diskuze pro změnu rozvířil Angličan Shem Rock, jenž se nejprve porval v zákulisí, načež vzbudil rozruch i během samotného vážení.

Václav Mikulášek přišel v růžovém oblečku a nenavážil. Oprava po pár minutách se už ale vydařilaVideo: Sport.cz

 
Článek

V podání vybrané skupiny bojovníků to byl v porovnání s ostatními turnaji nevídaný výkon. Tentokráte se do váhového limitu nevešel jediný zástupce, a sice již zmíněný bijec Mikulášek, který převážil o pouhých 100 gramů a utrápeným výrazem v obličeji dal jasně najevo, jak moc ho to štve. Úsměv se však dostavil záhy, neboť druhý pokus již byl úspěšný.

„To snad nebylo ani 100 gramů. Měl jsem to za sedm minut hotové. Váhu jsem měl předtím dobrou, teď jsem měl najednou víc. Šel jsem na záchod se vyčůrat a zase zpátky," vysvětlil Mikulášek, který pro příchod k váze zvolil netradiční růžový obleček. „Proč ne, růžová se mi líbí," pobavil se.

Při vážení před pátečním Oktagonem na Štvanici musela řada zápasníků odkládat svršky pod plachtouVideo: Sport.cz

Šlo se i do naha, čímž se znovu eliminovala možnost, že by daný bojovník mohl mít problém s daným limitem pro svou váhovou kategorii. Postupně bez spodního prádla mezi ochrannou plentu zamířili Slovák Gabriel Török, již zmíněný Čech Václav Mikulášek, Brazilec Felipe Lima či Angličan Shem Rock.

Především u posledně jmenovaného se po vážení strhla diskuze. Devětadvacetiletý rodák z Liverpoolu se totiž měl lehce rukou opírat o obruč ochranné plenty (v přiloženém videu čas 0:12), díky čemuž mohla jít váha ještě víc dolů. Podobnými triky se v minulosti prezentoval například legendární zápasník a bývalý šampion slavné UFC Daniel Cormier. Vedle stojící rozhodčí žádný prohřešek nezaznamenali a anglickému rváči se rázem ulevilo. Pozorné diváky to však pořádně popíchlo a na sociálních sítích se strhla pořádná diskuze.

Rovněž se v zákulisí pražského hotelu Stages měla strhnout rvačka právě mezi Rockem a Čechem Vladimírem Lengálem, mezi nimiž se v minulosti strhla vášnivá přestřelka na sociálních sítích. Konflikt měl pomáhat uklidňovat také páteční soupeř druhého jmenovaného Němec Deiga Scheck.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Naprosto stylově a se vší parádou si počínali také zápasníci souboje „o Kincla". Jak Polák Robert Bryczek, tak Slovák Samuel „Pirát" Krištofič shodně navážili 84,3 kg (limit 84,4) a mohou se tak těšit na páteční řežbu. Druhý jmenovaný navíc při odkládání části oblečení pobavil i sundáním snubního prstenu.

Chybět pochopitelně nemohl ani jediný šampion pátečního galavečeru. Král bantamové divize Dán Jonas Magard již tradičně přikráčel s úsměvem od ucha k uchu, leč mu po chvíli lehce zatrhnulo. Kámen ze srdce mu spadl až při odložení kraťasů. Ani jeho titulové obhajobě proti Brazilci Limovi tak nic nebrání.

Všichni aktéři pátečního turnaje se ještě dnes od 17:00 ukážou na pražské Náplavce, kde bude k vidění veřejné vážení a následné staredowny.

Související témata: