Růžový Panter Kozma přejel francouzského zabijáka a dostal se do semifinále „Gamechangeru“

Růžový Panter Kozma přejel francouzského zabijáka a dostal se do semifinále „Gamechangeru“ Alex Lohoré vs. David Kozma | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

David Kozma si až překvapivě lehce poradil s francouzským bojovníkem Alexem Lohorém a v soutěži o milion eur postoupil do semifinále.

Bývalý šampion welterové váhy Oktagonu, David Kozma, nedávno přišel o svůj titul a po dlouhé době musel zkousnout hořkost porážky, když jej v jeho rodné Ostravě porazil drsný Brazilec Kaik Brito.

Kozma tak chtěl na turnaji Oktagon 43 zapomenout na porážku a vzít si vítězství proti houževnatému Alexi Lohoré, který mu stál v cestě za semifinále pyramidy o milion eur.

Lohoré patří ke skvělým strikerům a dokázal zatopit nejednomu bojovníkovi. Kozma si toho byl vědom, ale vůbec to nevypadalo, že by se nebezpečného supeře nějak bál. Po pár přestřelkách, ve kterých bylo těžké určit vítěze, si šel Kozma pro single leg, ze kterého přešel na double leg a vzal Lohorého tvrdě na zem.

Tam se jej snažil z half-guardu zpracovávat krátkým loktem, ale Lohoré jej k žádné větší škodě nepustil. Na druhou stranu byl ale poměrně pasivní a nijak zvlášť se nesnažil vstát, což se mu podařilo až v poslední sekundě prvního kola.

Ve druhém kole Kozma zasáhl Lohorého tvrdě svojí pravačkou a francouzský bojovník se v kleci roztančil. Když to Kozma viděl, šel na jistotu a povalil soupeře na zem double legem. Sice se mu Alex po chvíli zvednul, ale jen proto, aby ihned letěl zpět na zem. Znovu se Kozma uhnízdil v half-guardu a znovu francouzského soupeře kontroloval v podstatě až do konce kola.

I v posledním kole se David snažil dostat Alexe na zem, ale tentokrát už mu jeho pokusy Francouz bránil mnohem líp. I tak se ale českému bojovníkovi povedl krásný double leg v půlce kola, po kterém se však Lohoré dokázal postavit. V postoji byl ale nadále hodně pasivní a David jej znovu dostal na zem, kde už jej kontroloval až do konce zápasu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

 

V pozápasovém rozhovoru Kozma přiznal, že byl trochu překvapený, jak snadno získal nad nebezpečným Francouzem vítězství:

„Překvapilo mě to. Buď jsem já podal dobrý výkon a on špatný, nebo se to sešlo nějak na půl cesty,“ řekl „Růžový panter" po zápase. Také ocenil diváky, kteří jej v zápase hnali dopředu:

„Podpora byla úplně brutální, užil jsem si to úplně stejně jako v Ostravě. Díky vám za to, jste nejlepší! Těžko se ho ukončuje, je houževnatý,“ poděkoval David a ocenil kvality svého soupeře.

V dalším kole pyramidy „Gamechanger“ jej bude čekat vítěz duelu mezi Christianem Jungwirthem a Bojanem Veličkovičem. Kozma prozradil, že by raději bojoval s Jungwirthem, protože s Veličkovičem už minulý rok bojoval (vyhrál na TKO), ale sám dává větší šance na postup právě srbskému bojovníkovi.

Zdroje:  oktagon.tv

Nejnovější články