Sleduj nás

Ryšavý o prohře s Lengálem: Zápas neměl vítěze, koupil jsem jen jeden úder

Ryšavý o prohře s Lengálem: Zápas neměl vítěze, koupil jsem jen jeden úder
Karol Ryšavý nebude vzpomínat na premiérový turnaj organizace Fabriq MMA zrovna v nejlepším.

Slovenský bijec se během hlavního zápasu večera postavil proti českému oponentovi Vladimírovi Lengálovi, který nabídku přijal jako náhrada na pouhý dvoudenní short notice.

Dalo by se tedy říct, že ani jeden z borců neměl dostatek času, aby si toho druhého nastudoval, což samo o sobě také mohlo hrát svou roli. Málokdo by ovšem čekal, že až tak krutou.


Ryšavý schytal duel ukončující úder, který ho poslal do nemocnice. Verdikt? Zlomená čelist a dlouhá rekonvalescence. I takto drsná může být bojová hra...

„Ano, prohrál jsem. A to ani nemusíme hovořit o tom, jak stylově k tomu došlo (loktem z otočky),“ pronesl Ryšavý v podcastu Na Palube.


„Za celý zápas jsem inkasoval jen jeden jediný úder… Na to, že můj soupeř měl přes dvě stě zápasů v postoji, jsem se cítil výborně,“ popisoval své pocity z boje.

„Co utkání začalo, kontroloval jsem jej. Byl jsem přesný a tvrdý, šlo mi to. Pomalu jsem cítil, jak můj soupeř slábne, jenže když jsem si chystal zadní úder, tak mě dobře nachytal a z otočky jsem koupil loket, který mě zranil…,“ lamentoval.

Ryšavý: O knokaut se nejednalo


Ona zmíněná rána ukončila zápas, ale rozhodně prý neukončila slovenského bojovníka, který by byl jinak schopný v duelu pokračovat.

„Já to mám v hlavě tak, že ten zápas neměl vítěze. Nikdo nikoho neukončil, nikdo nikoho neuškrtil, nic takového,“ řekl.


„Ten loket mě nevypnul, ani jsem nebyl nahulený. Pouze jsem zjistil, že po něm nedokážu skousnout. V tu chvíli jsem přemýšlel, co dělat, aby se mi to náhodou ještě nezhoršilo…,“ popisoval.

„Bohužel, takový je náš sport. Byl bych rád, kdybychom se k tomu v budoucnu ještě vrátili. Vím, že jsem jako MMA zápasník lepší, to určitě. Dostal jsem jeden úder, po něm přišlo zranění. Kdyby mi nezlomil čelist, tak si troufám říct, že ukončím já jeho,“ podotkl Ryšavý, jenž bude v budoucnu vyhlížet odvetu.


Další články