Sage Northcutt se po několikaleté pauze způsobené brutálním KO vrátí do klece

Sage Northcutt se po několikaleté pauze způsobené brutálním KO vrátí do klece Sage Northcutt musel po děsivém KO na několikahodinovou operaci. | zdroj: Profimedia

Z posledního zápasu si odnesl osminásobnou frakturu očnice a dokonce i šéf UFC mu doporučoval, aby ukončil kariéru. Sage Northcutt ale neřekl poslední slovo a po letech hlásí návrat do boje.

Američan Sage Northcutt měl předpoklady k tomu stát se velkou hvězdou. Mezi profesionály rychle nasbíral 5 výher a skočilo po něm UFC. Tam se uvedl dvěma rychlými výhrami a i poté se mu relativně dařilo, byť nenaplnil naděje, které do něj vedení nejslavnější organizace vkládalo.

"Sage je mladý a musí udělat ještě nějakou práci. Nechme ho ji udělat v nějaké jiné organizaci a uvidíme, kde tenhle kluk za pár let skončí, možná ho pak vezmeme zpátky," nechal se v roce 2018 slyšet Dana White.

S nabídkou okamžitě přispěchala organizace ONE Championship. Tam ale očividně neměli v plánu budovat hvězdu mladého Američana pozvolna a rovnou ho přehodili jako potravu pro velezkušeného thaiboxera Cosmo Alexandra, za což následně schytali vlnu kritiky. Velezkušený brazilský bojovník totiž mladého Američana po pár vteřinách trefil tak tvrdě, že mu naprosto zdevastoval obličej. 

Spekulovalo se, zda to pro Northcutta bude znamenat konec kariéry. Ze sociálních sítí sice bylo patrné, že se udržuje ve formě, zároveň se ale zdálo, že spíš než na žíněnce tráví čas v posilovně. V roce 2021 měl sice zápasit s Šinjou Aokim, ale ze zápasu nakonec sešlo kvůli následkům covidu u Sage. Oba se pak ještě chvíli popichovali skrz sociální sítě, souboj se ale domluvit nepodařilo.

Letos v květnu se ale ONE chystá uspořádat první turnaj na americké půdě a startovku by samozřejmě rádo zaplnilo domácími bojovníky. Těžko tak hledat lepší čas pro návrat.

Po třech a půl letech bez zápasu ale Northcutta nečeká nic snadného, soupeřem mu bude Pákistánec Ahmed Mujtaba, s celkovou bilancí 10-2, který je zvyklý vyhrávat v prvních kolech. Je sice specialistou na wrestling a boj na zemi, ale předloni ukázal, že má v rukou KO ránu (VIDEO).

Ačkoliv byl Sage dlouho pryč, stále je mu teprve 26 let a má tedy možná to nejlepší kariérní období teprve před sebou. Jakým směrem se bude ubírat a zda vůbec bude pokračovat, se dozvíme 5. května na akci ONE Fight Night 10, které bude vévodit závěrečný díl zápasové trilogie mezi Demetriousem Johnsonem a Adrianem Moralesem.

Zdroje:  onefc.com

Nejnovější články