Šampion Bellatoru zavzpomínal na střet s Procházkou. Možná se ještě utkáme, vzkázal

Šampion Bellatoru zavzpomínal na střet s Procházkou. Možná se ještě utkáme, vzkázal Jiří Procházka vs. Vadim Nemkov v ringu japonské organizace RIZIN | zdroj: Profimedia

Je to už skoro 7 let, co se proti sobě postavili v ringu a oba od té doby vystoupali na vrchol. Dojde někdy na odvetu? To bude záležet i na tom, zda ruský bojovník dnes obhájí titul.

Psal se poslední den roku 2015, když na sebe v semifinále osmičlenné pyramidy v ringu japonské organizace RIZIN narazili Jiří Procházka a do té doby neporažený ruský talent Vadim Nemkov. První desetiminutové kolo bylo naprosto šílené, český samuraj ale dokázal Rusa svou nezdolností zlomit a ten nedokázal v boji pokračovat. (na celý zápas se můžete podívat tady).

Nemkov o pár měsíců později v Japonsku prohrál těsně 2:1 na body také s Karlem Albrektssonem, což ale byla zatím poslední porážka v jeho kariéře. Od té doby nasbíral už 9 vítězství v řadě a uzurpoval si titul v polotěžké divizi organizace BELLATOR, zatímco Procházka po úspěších v RIZINu usedl také na trůn UFC.

"Sleduju jeho zápasy," prozradil ruský šampion během tiskové konference před turnajem Bellator 288. "Sleduju všechno dění v mé divizi do 93 kg. O jeho kariéře vím a jsem rád, že jsme spolu v minulosti bojovali. Svedli jsme zajímavý zápas. Kdo ví, možná se naše cesty ještě protnou a budeme spolu bojovat znovu."

Je jasné, že v dohledné době odveta nepřipadá v úvahu, jelikož mezi Bellatorem a UFC nefunguje žádná forma spolupráce a nemají žádný důvod nechat své hvězdy zápasit u konkurence. A není k tomu ani důvod, jelikož ani jeden z šampionů nemá nouzi o zajímavé vyzyvatele. Pokud ale budou oba pokračovat v dominanci, možná se za pár let o jejich druhém zápasu začne mluvit a třeba to bude důvod k tomu, aby UFC ruského bijce do své organizace přivedlo.

Záležet bude ale i na výsledku jeho dnešního zápasu, do kterého půjde jako velký outsider. Jedná se totiž o odvetu souboje z dubna letošního roku, v němž sice na body vyhrál první kolo, ale pak Corey Anderson převzal otěže díky svému skvělému wrestlingu. V závěru třetího kola však došlo k neúmyslné srážce hlavami, na kterou Američan upozornil. K jeho smůle byl ale zápas následně ukončen bez výsledku, takže krom šampionského pásu přišel také o výhru jeden milion dolarů za vítězství v Grand Prix turnaji.

Nemkov ale věří, že je lepší bojovník a do odvety překvapivě neplánuje zásadní změny. "Vlastně jsem se z toho prvního zápasu nic nového nenaučil, protože ukázal všechno to, co jsme o něm věděli už předtím. Věděli jsme, že je skvělý wrestler a na zemi soupeře dobře kontroluje. Má také dobrou výdrž a je velmi odolný," uvedl šampion. Podle jeho slov se na poklesu výkonnosti v průběhu zápasu podepsala zejména dlouhá příprava. "Mám pocit, že jsem dosáhl vrcholu před datem zápasu, takže v jeho den už jsem byl tak trochu vyčerpaný." To se teď prý ale nebude opakovat.

Corey Anderson ale nebude snadný oříšek, v UFC patřil mezi špičku a od příchodu do Bellatoru se zatím nemýlil a všechna 3 vítězství získal před limitem. Kdo nakonec odejde s šampionským pásem, to se dozvíme už dnes v noci, turnaj Bellator 288 startuje ve 23:55, v našich končinách bude možné sledovat na Nova Sport 2 a Voyo. Kromě bitvy o titul polotěžké divize uvidíme také souboj o trůn lehké váhy, v němž neporažený Khabibův bratranec Usman Nurmagomedov vyzve ostříleného Brazilce Patrickyho "Pitbulla" Freireho.

Zdroje:  Tisková konference Bellator

Nejnovější články