Hlavní obsah

Šampion Hill pálí do Procházky: Vymlátím z něj duši. Stanovil termín, který má (zřejmě) háček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden je zraněný, druhý lační po titulové obhajobě. Šampion polotěžké váhy slavné UFC Jamahal Hill netrpělivě vyhlíží střet s nejúspěšnějším českým samurajem Jiřím Procházkou, kterému byla po návratu po zranění ramena přislíbena titulová bitva. Je tu ale jeden háček. Sebevědomý Američan má v hlavě ultimátum, jinak by se jeho pozornost stáčela na jiného potenciálního soupeře. „Nechci čekat déle než do srpna,“ vzkázal Hill a několikrát si rýpl do rodáka z Hostěradic.

Foto: Petr Horník, Právo

Český MMA zápasník Jiří Procházka.

Článek

Už měli možnost si vyměnit pár vzkazů, rovněž se poprvé střetli tváří v tvář. I proto všichni zainteresovaní netrpělivě čekají, kdy bude nejúspěšnější český MMA bojovník Jiří Procházka připraven vrátit se po náročném zranění ramena do zápasového kolotoče. Současnému šampionovi Jamahalu Hillovi proto dochází trpělivost.

„Slyšel jsem, že možná bude připraven již v srpnu (turnaj v Bostonu). Doufejme, že se to povede a podepíšeme smlouvu," řekl Hill pro MMA Junkie. „Nechci čekat déle než do srpna. Nechci čekat celé léto. Ať už to bude Jirka, nebo kdokoli, kdo se přihlásí, jsem připraven bojovat a obhajovat," pokračoval šampion polotěžké divize.

A právě to by mohl být háček. Procházkova rehabilitace a návrat do přípravy zřejmě potrvají o něco delší dobu. Také podle slov trenéra a manažera českého bojovníka Martina Karaivanova zatím nemá návrat do klece konkrétní obrysy a jako nevhodnější měsíce pro comeback připadají září nebo říjen. Vše se bude odvíjet od plynulosti a schopnosti naplno zapojit rameno do přípravy.

Bude to pro netrpělivého Hilla problém? „Utkám se s kýmkoliv, pokud Jiří nebude připraven. Ale pravda je, že on mi v tuto chvíli dává největší smysl. Ostatní se budou muset předvést, aby se k této šanci dostali. Jsem ale ochotný vzít kohokoliv," pokračoval jednatřicetiletý rodák z Chicaga, jenž v lednu získal pás v titulové bitvě s veteránem Gloverem Teixeirou.

Mnozí odborníci a fanoušci mají jasno. Souboj Hilla s Procházkou by mohl přinést vzrušující bitvu dvou elitních postojářů, která by klidně mohla trvat všech pět kol. Američan však tato slova krotí. „Nemusí to být válka. Myslím si, že úroveň mých dovedností je daleko nad  úrovní jeho vlastních. Je to zdatný chlapík. Je silný a má přirozené fyzické vlastnosti, ale zdaleka nedosahuje mých kvalit," je přesvědčený Hill.

„Měl jsem možnost vidět jeho zápasy. Není to takový chlap. Už se nemůžu dočkat, až ho dostanu. Nemůžu se dočkat, až ho dostanu a uvidí, jaké to je. Bude to sranda. Vymlátím z něj duši," vzkazuje rázně směrem k českému bojovníkovi. „Neuvědomuje si, že se neustále měním. Zápas od zápasu. Měním své myšlení, měním vše okolo sebe. To je důvod, proč jsem se stal šampionem," dodal Hill.

Jak ale bylo již řečeno, moc variant za Procházku se aktuálně nenabízí. Dvojka a trojka polotěžké divize Magomed Ankalajev a Jan Blachowicz svým vzájemným duelem právě o pás divize do 93 kilogramů nenadchli a svedli remízu. Další v pořadí, Rakušan Aleksandar Rakič, je naopak kvůli zranění necelý rok bez zápasu. Divizí ale jednoznačně bude chtít rozvířit bývalý šampion střední divize a novic o kategorii výš Brazilec Alex Pereira...

Reklama