Hlavní obsah

Šampion Procházka a jeho jasná vize: Jdeme si pro vítězství, jsem připraven čelit všem situacím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se svým výkonem nebyl ani zdaleka spokojen, přesto se mu v červnu povedlo ukořistit pás krále polotěžké divize nejslavnější bojové organizace světa. Nyní má český šampion Jiří Procházka jedinečnou příležitost předvést dominantnější výkon, na který se podruhé během šesti měsíců bude snažit vyzrát brazilský veterán Glover Teixeira. „Je potřeba dodržet plán, který jsem v prvním zápase dodržel tak z dvaceti procent,“ vysvětlil šampion divize do 93 kilogramů, jenž se s Českem rozloučil již ve středu, tedy měsíc před odvetným duelem.

Co změní Teixeira? Každej může mít plány, ale když pak dostane bombu, plány se zbortí, říká Jiří ProcházkaVideo: Sport.cz

 
Článek

S jasným cílem i plánem se Jiří Procházka ve středu odpoledne rozloučil s Českem, kam se znovu vrátí až po titulové obhajobě. Ta je na programu 10. prosince v Las Vegas. „Ani nejde o to nedělat chyby, ale dodržet plán, který byl už na první zápas. Ten jsem dodržel tak z dvaceti procent. Věřím, že když do toho teď šlápneme, dodrží se to na sto procent, tak je vítězství na naší straně," je přesvědčen Procházka.

Od třiačtyřicetiletého Teixeiry čeká po necelém půl roce jiný výkon. „Předpokládám, že bude jiný. V jeho strategii a plánech se určitě musí něco změnit. Když něco děláte a nevychází to a budete to dělat dál, tak je to cesta do pekla. Tipuji si odhadnout, s čím by asi chtěl na mě nastoupit. Ale ve výsledku, jak říkal Mike Tyson, když člověk dostane bomby, tak se plány zbortí a stejně člověk spadne do stereotypů," pokračoval český šampion polotěžké divize.

Je to osobní! Jiří Procházka odletěl za obhajobou titulu v UFC. S měsíčním předstihemVideo: Sport.cz

Pro brazilského veterána se zřejmě bude jednat o poslední šanci zabojovat o titul. „Na rovinu, Gloverovi jde o všechno. Má svůj věk a dostal další šanci, protože podle tabulek by měl Jiří jít s Blachowiczem. Glover tak má jedinečnou šanci se tam navrátit, to znamená, že uvidíme jeho nejlepší verzi a bude v nejlepší formě," myslí si trenér Jaroslav Hovězák.

Naopak od rodáka z Hostěradic se očekává aktivita v postoji. „Všichni ví, že jsem spíš postojář, ale musím říct, že v této přípravě mi strašně vyhovovalo se spíš powrestlit a trochu se potahat. A jestliže se dostaneme na zem, tak ho budu muset znovu utáhnout. Jestliže to budu držet v postoji, což já víceméně chci, tak ho rozeberu a dostanu," má jasno čerstvý třicátník Procházka.

„To hlavní, co je, což byl slib před prvním zápasem, že budu lepší než Glover ve wrestlingu, v postoji i na zemi, tak na všech těchto pozicích jsem si dal, že si to chci dodržet. Ve druhém zápase z toho neslevím," pokračoval sebevědomě první český šampion slavné UFC.

Připouští si i to, že zápas může znovu skončit až v pátém kole. „Je to jedno, jestli v prvním, druhém, třetím, čtvrtém, pátém kole. Jdeme pro vítězství. Jsem připraven mu čelit ve všech situacích," dodal odhodlaně Procházka, který má za sebou čtvrteční mediální povinnosti v New Yorku, kde došlo i na první oficiální staredown odvetného souboje s brazilským rivalem. Ten si do českého samuraje rýpl poznámkou „ostříhal sis vlasy, člověče, ztratil jsi sílu."

Reklama