Sleduj nás

Sandhagen: Srdce říká Volkanovski, hlava říká Makhachev

Sandhagen: Srdce říká Volkanovski, hlava říká Makhachev
Cory Sandhagen by Volkanovskimu výhru skutečně moc přál, ale ví, že Makhacheva jen tak neporazí.

Elitní bijec z řad bantamové váhy UFC se pro Jamese Lynche z Middle Easy rozpovídal o velmi ostře vyhlíženém duelu, kterého se 12. února dočkáme v australském Petrhu. Právě sem zamíří domácí borec Alexander Volkanovski, který se pokusí přemoct Islama Makhacheva. Pro tento souboj se přesouvá o váhovou kategorii nahoru, což je hlavním důvodem, proč se mu tolik nevěří.

„Je to velký, velký zápas. Samozřejmě se na něj těším a budu v něm jednoznačně fandit Alexovi. Ne proto, že bych Islama nesnášel, ale prostě mi je Alex sympatičtější. Líbí se mi jeho kuráž a odvaha, se kterou do této bitvy vstupuje,“ chopil se slova Sandhagen.


„Volkanovski je mým osobním vzorem. Pamatuju si, jak jsem ho sledoval v boji proti Mendesovi nebo Aldovi. Už tehdy byl naprosto dominantní a teď se ještě posunul. Je mnohem komplexnější a nemá tak špatný wrestling, jak si o něm lidé myslí.

Alexander Volkanovski vyzva


Já jsem toho názoru, že nad ním Islam nebude dominovat tak, jak se mnozí domnívají, bude to podstatně vyrovnanější fight, ale kdybych si měl vsadit, nedokázal bych jít proti Makhachevovi. Opravdu cítím, že tam bude znát ten rozdíl v hmotnosti obou borců, a myslím si, že Islam do těch zápasů shazuje strašně moc kilo.

Kdyby oba byli ze stejného těsta a přírodně patřili do lehké váhy, tak si vsadím na Volkanovskiho, ale protože nejsou ze stejného těsta a protože Alex přechází z pérové váhy, tak sázím na Islama. Ten hmotnostní rozdíl je podle mého jeho největší výhodou,“ vyhodnotil Sandhagen.


Další články