Senzační obrat v UFC. Američan od Číňana málem schytal KO, nakonec ho ale totálně zdemoloval

Senzační obrat v UFC. Američan od Číňana málem schytal KO, nakonec ho ale totálně zdemoloval Steve Garcia a Shayilan Nuerdanbieke | zdroj: Profimedia

Steve Garcia znovu ukázal, že dokáže v zápasech přečkat krizové situace a následně se postarat o fantastický obrat.

Souboj Shayilana Nuerdanbiekeho se Stevem Garciou na včerejším UFC 287 sliboval hodně zajímavou podívanou.

Čínský fighter naskočil mezi profíky teprve v roce 2016, ale vzal to hopem. Jen za první rok stihl neuvěřitelných 22 zápasů a do UFC loni přišel s bilancí 36 vítězství a 9 porážek. Naprostou většinu jeho duelů navíc nemuseli rozhodovat bodoví sudí. Mezi elitu sice nevstoupil ideálně, prohru ale vykompenzoval třemi výhrami. Naposledy loni na podzim zničil soupeře už po minutě tvrdými lokty.

To Garcia v oktagonu nestrávil ani zdaleka tolik času, na druhou stranu ale nastupoval v Bellatoru a své zápasy většinou vyhrává na T/KO. V UFC měl zatím vyrovnanou bilanci 2-2, dva soupeře knockoutoval, jednou sám padl na KO.

Zpočátku zápasu měl navrch Nuerdanbieke. Garcia totiž lowkicky neschovával za údery a čínský fighter vždycky zakontroval tvrdými údery. Už po necelé minutě boje tak Američana sestřelil k zemi. Udělal ale nejspíš chybu, že si jej nenechal postavit. Po většinu kola sice z vrchní pozice bodoval, ale jeho ground and pound větší škody nenapáchalo a naopak se při něm unavil. Jakmile se Garcia v poslední minutě vyšvihl zpátky na nohy, přešel okamžitě do protiútoku a začal mít navrch. Nuerdanbieke se před výpraskem musel zachránit takedownem.

Ve druhém kole pak Garcia okamžitě navázal tam, kde skončil. A Číňan jeho tlak nevydržel, po 25 vteřinách putoval k zemi po kopu a úderu na játra. Nebylo to poprvé, co "Mean Machine" předvedl comeback snů, předloni šel v zápase s Ontiverosem k zemi dokonce dvakrát, načež stejně nakonec zvítězil na T/KO. Zápasy tohohle tvrďáka se zkrátka vyplatí sledovat.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články