Šílenost v letadle! Jeden chtěl vyskočit, jedna ženská řvala, další lidi se začali prát, popsal Čepo

24.11.2022

Autor: Ondřej Huml

Vlasto Čepo.

Vlasto Čepo. FOTO: OKTAGON MMA


Byl by to zápas, jenž by nadchl fanoušky. Jeho výsledek se už ale možná nikdy nedozvíme. Vyhlášený ranař Vlasto Čepo sice o souboj s elitním střelcem Matějem Peňázem dost stál, ale už se tímhle tématem odmítá dál zabývat. Zkraje prosince ho v Ostravě čeká Ital Giovanni Melillo. A potom? Třeba podpis nové smlouvy s Oktagonem, třeba odchod jinam. I o tom Čepo mluvil v rozhovoru pro kaocko.cz. 



Vlasto, v jaké jste formě několik dní před bojem?
Cítím se fajn, příprava probíhá dle plánu. Měsíc jsem trénoval v Srbsku, myslím, že mi to dost pomohlo. Teď už ve Spartakus Gymu ladíme taktiku. Jedna věc je totiž skvěle trénovat, ta druhá to přenést do zápasu.

Letos jste v MMA stihl už tři bitvy. Máte pořád dost sil?
Určitě ano. Podle mě jsou čtyři zápasy ročně tak akorát. Rozhodně je to lepší než jen pořád trénovat. Navíc jsem tam měl i čtyřměsíční pauzu, takže za mě je to takhle v pohodě. Když jsem ještě boxoval, zápasů jsem za rok zvládl i deset. 

Své poslední dva duely jste absolvoval v Srbsku a na Maltě pod vlajkou Centurion Fight Championship. Je vaším plánem do budoucna zápasit jak tam, tak i v Oktagonu? 
V Oktagonu mi pomalu končí smlouva, tohle by měl být její poslední zápas. Uvidíme, jak se domluvíme dál. Pokračoval bych tam rád, ale zaručit to nemůžu. Počkejme si, zda se dohodneme na podmínkách a tak. 

Je něco dalšího, co by dohodě mohlo bránit?
Oktagon je skvělá organizace, líbí se mi atmosféra i všechno kolem toho. Ale upřímně říkám, že jsou nějaké věci, s nimiž nejsem ztotožněný. Tak uvidíme, jak to dopadne.


Chcete být konkrétnější?
V tuhle chvíli ne. Jsou to soukromější záležitosti a nerad bych je řešil přes média. Alespoň zatím ne. Já se teď soustředím jen na to, abych zvládl zápas. To je pro mě to hlavní. 

Souboj s Melillem má příběh. Na jaře s ním bojoval váš rival Matěj Peňáz a zvítězil na body. Dal jste si tak za cíl ho ukončit před limitem?
Abych řekl pravdu, tohle je mi úplně jedno. Když ho knockoutuju, tak fajn, když zvítězím po třech kolech, budu šťastný stejně. Pro mě je důležité předvést kvalitní výkon, posunout se zase o kus dál. Zúročit svou dřinu. Že měl Melillo zápas zrovna s Peňázem, mě ale vůbec nezajímá. Stejně jako Peňáz samotný. 

Na zápas s ním se už tedy nijak nesoustředíte?
Upřímně, já už se k Peňázovi nechci vůbec vyjadřovat. Teď ani nikdy jindy. Nechci, aby to už lidi dál řešili, já sám už Peňázovi a zápasu s ním nevěnuji ani vteřinu. Mám na to všechno svůj názor, ale ten si nechám pro sebe. 

Tak pojďme na Centurion, kde jste oba své soupeře vyřídil hned na startu. Jaká to je organizace a chtěl byste tam dojít až k titulu?
Docela si mi tam líbí, jsou tam pěkné zápasy i peníze. Když bych tam dostal nabídku jít o titul, tak proč ne. Jsem MMA zápasník a bojuji za peníze. Takhle je třeba se na to koukat. Nejdůležitější je však pro mě vždycky souboj, jenž je zrovna přede mnou. A tím je teď Melillo. 

Zaznamenal jsem, že když jste se vracel ze zápasu na Maltě, při letu nastaly celkem velké problémy…
To je pravda. Ono to ale bylo veselé už od začátku. Když jsem tam odlétal, mého trenéra nepustili vůbec do letadla a nenašli mu ani náhradní let. Takže jsem tam byl celý týden sám. Ještě horší byla ale cesta zpátky. Vzlétli jsme a po chvíli to na palubě začalo smrdět, jako když hoří. Byl problém s motorem, letadlo ztratilo energii, ztratilo tah. Začali jsme klesat směrem k vodě, tak to pilot musel rychle otočit a vrátili jsme se zase zpátky. Nakonec jsem si koupil jinou letenku a vracel se úplně jiným spojem.

Měl jste tenkrát strach, jak to celé dopadne?
Hele ani moc ne. Kdybych měl v letadle rodinu a děti, bylo by to něco jiného, takhle jsem se ale snažil zůstat klidný. Byli jsme nějakých dvacet metrů nad vodou, říkal jsem si, že při nejhorším žuchneme do ní. Když jsem ale viděl, co tam vyvádějí ostatní cestující… To bylo něco šíleného. Jeden chtěl vyskočit okénkem ven, jedna ženská tam furt řvala, další lidi se začali prát mezi sebou. No prostě obrovská panika, která vám však v takových situacích pomůže ze všeho nejméně. Já byl ale vážně celkem v pohodě. Jelikož se tohle přihodilo krátce po startu, všechno dobře dopadlo. Ani žádný strach z létání od té doby nemám. Ostatně ještě ten večer jsem nastoupil do jiného letadla. 



Další články v kategorii

Dřina na ikonický turnaj. Kariéru musím ukončit ve stylu, přeje si Vémola

18.04.2024Necelé dva měsíce a opět se po letech postaví proti sobě. Dvě osobnosti domácího MMA. Attila Végh vs. Karlos Vémola. V roce 2019 Végh ...

Změna plánu, Pereira v Riu do klece nepůjde. Chuť si má nechat zajít i na Aspinalla

18.04.2024Přál si dvě těžké bitvy v rychlém sledu. Po Las Vegas hodlal zazářit doma v Riu, nakonec k tomu ale nedojde. Ani ocelové tělo Alexe Pereiry není ...

Český boxer má jasný plán. Nejprve páteční výhra, pak titulová bitva

18.04.2024Připravoval se na další misi. Ladil své zbraně, udržoval se ve formě. Brněnský boxer Patrik Fiala směřoval svou pozornost k odložené bitvě s Josefem ...

Nečekaný střet českých bojovníků. Humburger změří síly s Klaudou v boxu

18.04.2024Velká charitativní akce se blíží. Profesionální bojovníci se budou 6. května v Praze v UNYP aréně bít pro podporu válečných ...

McGregor byl znovu testován, ukázal trénink i novou vizáž. Irský boss je zpátky, ohlásil

18.04.2024"Mystic Mac je zpátky," těmito slovy ohlásila před pár dny slavná UFC návrat své největší hvězdy, Conora McGregora. Populární ...

Zpátky do akce. Procházka překvapil. Na šampiona by mu stačily dva týdny

18.04.2024Dlouze neotálel. Jiří Procházka se okamžitě po příletu do Čech vrátil do tréninkového kolotoče. O víkendu úřadoval na ...

Svým chováním Oktagonu škodí. Utkám se s ním leda na parkovišti, vrátil Lengál úder Rockovi

18.04.2024Čeká na lékařské vyšetření. Na posvěcení, že může odhodit berle a vrátit se zpět do akce. Místo červencového Oktagonu ...

Šampion jde znovu do boje. Val chce na Slovensku odčinit remízu se zápasníkem Oktagonu

18.04.2024Jsou to tři týdny, kdy Matěj Val rozesmutnil Kladno, když porazil na IAF 11 domácí naději Davida Zoulu. A dravec z Prahy nezastavuje, už 27. dubna se představí ...

Vyhrocená odveta i derby dravých debutantů. Boxerská stáj vábí na pořádnou show

17.04.2024Olomoucká akce The Ring 11 se nezadržitelně blíží. Čeští boxeři již tento pátek naskočí zpět do ringu, poměří své síly. ...

Načíst další články