Sivákův tým jasně stanovil své podmínky. Pokud je Čečenec nesplní, na zápas může zapomenout

Sivákův tým jasně stanovil své podmínky. Pokud je Čečenec nesplní, na zápas může zapomenout Vašek Sivák | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

Hlavní zápas dnešního turnaje RFA 10 je v ohrožení. Čečenský fighter totiž nesplnil váhový limit a pokud bude dnes těžší než na veřejném vážení, bojovat se nebude.

Šampion RFA ve váze do 66 kilogramů pod pravidly K-1 Václav Sivák má před sebou první titulovou obhajobu. Jeho soupeřem bude Ruslan Tokhtarov, který však o 2 kg překročil váhový limit. Kromě toho, že přišel o značnou část výplaty, tak stále nemá stoprocentní jistotu, že se zápas uskuteční.

Sivákův tým si totiž stanovil podmínku, že k zápasu dojde jen tehdy, když Tokhtarov bude mít zítra před turnajem stejnou váhu jako na dnešním veřejném vážení. Promotér Marhanský, Sivák ani Tokhtarov blíže nespecifikovali, o kolik přesně jde. Vzhledem k tomu, že Tokhtarov byl během oficiálního vážení na hranici 68 kg extrémně vysušen, na oficiálním vážení již byl značně doplněn.

Vašek Sivák zápasit chce

Na veřejném vážení v Obchodním centru Elán se moderátor Jakub Kotek zeptal Siváka, zda vůbec uvažoval nad tím, že by zápas nevzal. Český "Bad boy" se vyjádřil, že to vůbec neřeší a že je pro něj nejdůležitější samotný boj. Jeho tým však trval na svém, a tak k utkání dojde jedině pod podmínkou, že Tokhtarov do zítra nenabere další kilogramy.

Oba bojovníci jsou momentálně na vítězné vlně a v rámci organizace RFA neporaženi. Šampion Sivák nastoupil dosud ve dvou zápasech a pokaždé zvítězil na body. Alexis Laugeois ani Patrik Záděra nedokázali najít recept, a přestože oba prokázali obrovskou odolnost a tvrdou bradu, na vítězství nedosáhli.

Ruslan Tokhtarov si svoji titulovou šanci vybojoval ve svém posledním zápase proti Jakubu Kroftovi. Před zápasem byl Tokhtarov velký kurzový outsider, ale samotný průběh absolutně neodpovídal předpokladům a čečenský fighter dominoval především díky tvrdosti úderů. V případě, že splní podmínky Sivákova týmu, bude sice moci Siváka připravit o neporazitelnost, šampionský pás by ale nezískal ani v případě vítězství. 

Turnaj RFA 10 proběhne už dnes v Havířově. Sledovat bude možné také placený přenos na platformě realsport.tv.

Zdroje:  Tisková zpráva RFA

Nejnovější články