Slováci o titul Oktagonu. Buchinger cítí zase instinkt zabijáka. Chce rivala stáhnout dolů do tmy

27.10.2023

Autor: Ondřej Huml

Ivan Buchinger.

Ivan Buchinger.FOTO: OKTAGON MMA


Prodělal zranění, po nichž by se normální smrtelník zpátky do klece už asi nikdy nevrátil. On však ano a řádí tam se stejnou elegancí jako vždycky. Proto už po dvou výhrách čeká legendárního Ivana Buchingera zápas o pás lehké váhy organizace OKTAGON MMA. Absolvuje ho 9. prosince v Ostravě, jeho soupeřem tam v odvetě bude Ronald Paradeiser. "S Ronym žádný vztah nemám. To, že se mnou chce zápasit, ještě zhoršuje situaci," řekl Buki v rozhovoru pro kaocko.cz.


Ivane, už 9. prosince vás čeká další titulový zápas. Jak se těšíte na odvetu s Ronym?
Těším se už jen z toho, že můžu zase zápasit. Je jedno, kdo tam stojí. Jediná věc, na kterou se netěším, je ten opačný guard, který Rony má.

Když jste se vracel po zranění, získat další pás šampiona nebylo vaší prioritou, výsledky však promluvily razantně za vás. Čekal jste, že věci naberou takhle rychlý spád?
Věděl jsem, že patřím mezi špičku a že když budu vyhrávat zápasy, tak určitě dostanu zase možnost bojovat o opasek. Sice jsem nečekal, že takhle rychle, ale pokud jsem už tak dobrý, tak co mám dělat (směje se). I když to nebyla moje priorita, plány se změnily a teď už je.

Do titulové bitvy vás katapultovalo vítězství nad Jakubem Dohnalem. Jak byste zápas s ním zhodnotil s odstupem času? 
Na ten zápas jsem se připravoval úplně ve všech aspektech, jak jsem jen mohl. Byť i Kuba byl určitě dobře připravený, ve druhém kole mě chytil killer instinkt a cítil jsem, že jsem prostě nezastavitelný. 

S Dohnalem jste kamarádi. Máte stejný vztah i s Ronym?
Já nejsem kamarád s nikým, kdo chce se mnou bojovat. A s Ronym nemám vůbec žádný vztah. To, že se mnou chce zápasit, ještě zhoršuje situaci. 

O titul jste spolu bojovali už před dvěma a půl lety. Věřil jste, že vás osud postaví zas proti sobě?
Nemyslel jsem si, že s ním budu ještě někdy zápasit, navíc o opasek, ale takový je život. Co nechci, to neustále přichází (směje se). A děje se tak proto, abych to všechno zdolal. 

Tehdy jste Ronyho uškrtil už v prvním kole. Jak na ten zápas vzpomínáte? 
Tenkrát to byl můj první zápas v Oktagonu a hned o opasek. Trénoval jsem fakt hodně, abych všem ukázal, kdo je opravdový Buki.

Jakým způsobem hodláte zvítězit teď?
Odpovím tak, že já už o pás zápasit fakt nechtěl a už vůbec ne s Ronym. Ale věci se fakt strašně rychle změnily a já v sobě zase cítím killer instinkt, který jsem už tak nějak ztratil. Takže jdu do zápasu bez obav a s čistou hlavou, s cílem prostě zvítězit. Tím, že už nemám komu co dokazovat, ze mě spadl velký kámen. Ale teď nepůjde jen o výhru. Chci udělat i co nejatraktivnější zápas, který bude diváky zvedat ze sedadel. 

Čeká vás jiný Paradeiser než tenkrát? V čem nejvíc se podle vás od té doby zlepšil?
Rozhodně je sebevědomější. Myslí si, že má na to, aby mě porazil. A myslí si to takhle všichni. Já však musím říct, že to tak nebude. 

Je něco, co byste mu chtěl vzkázat?
Že ho stáhnu s sebou dolů do tmy (s úsměvem).

Když se vrátím zpátky k vám, jak moc si užíváte váš skvělý comeback do klece?
Určitě mám radost, že po takových zraněních můžu zase bojovat i že vyhrávám fakt atraktivní zápasy. Děkuji bohu a rodině, ze mě vedou na mé cestě.

Teď to nejdůležitější, jak jste na tom po zdravotní stránce? Cítíte se v boji stejně jako dřív?
Zranění cítím a cítit budu. Je to něco, čemu se zkrátka musím přizpůsobit.

Takže to vnímáte tak, že každý zápas už může být váš poslední?
Nevnímám to nijak, prostě teču s vodou (směje se) Kondičně a fyzicky se cítím top.

A co pérová váha, měl byste chuť zaútočit na titul i tam? A jak důležitou roli bude ve vašem rozhodování hrát výsledek zápasu Keita - Samsonidze?
Nad tím jsem ještě nepřemýšlel. Chci brát všechno postupně. Nejprve získat to, co patří mně.



Další články v kategorii

Procházka a jeho domácí trénink. Najděte lásku v tom, co děláte

10.05.2024Maká, stále v procesu. To platí pro Jiřího Procházku. Ten svůj poslední duel v UFC ovládl, když 13. dubna ukončil na TKO Alexandera ...

Další titulový zápas pro Brichtu. Na galavečeru v Praze se porve o pás šampiona

10.05.2024Pás šampiona polské KSW mu protekl mezi prsty, ten na domácí scéně by ale mohl získat co nevidět. Populárního bojovníka ...

Petrášek, Peňáz i Vémola. Současná forma před historickým Edenem

10.05.2024Organizace OKTAGON MMA zveřejnila na svých sociálních sítích fotku z tréninku v pražském Reinders MMA, na kterém se sešla ...

Odchod do ciziny se odkládá. Sivák podepsal novou smlouvu s RFA

09.05.2024Skvělá zpráva pro fanoušky RFA i Václava Siváka! Ačkoliv je Bad Boy už dávno nachystán čelit těm největším světovým ...

V prosinci si dali tvrdý boj, dnes spolu trénují. Buchinger a Paradeiser ladí formu

09.05.2024Jubilejní galavečer se vší parádou. Tuzemská organizace PML připravuje své desáté pokračování. To spatří ...

Velkolepý comeback dostal další dílek. McGregor mu vezme dech, tipují fanoušci

09.05.2024Napětí stoupá, očekávané datum se blíží. Dva bojovníci, kteří v poslední době stáli opodál, se vrací ...

Polský rival pochválil Procházku, pak ho zatratil. Myslím, že by o titul bojovat neměl

09.05.2024 Stojí opodál, kvůli zranění nezápasí. Na bojovou výhru čeká již dva roky, přesto věří, že by měl v dalším zápase ...

Unikátní pohled na KO. Oktagon si pro fanoušky připravil revoluční novinku

09.05.2024Když skončí zápas MMA, může být jasno. Soupeř padne po tvrdém KO, o vítězi rozhodne submise nebo jasná výhra na body. Když skončí ...

Kozma se vrací. Chceme vyhrát za každou cenu, říká trenér

09.05.2024Měsíc do návratu, David Kozma opět vkročí do klece. Po několika letech si dal delší pauzu. Naposledy Růžový panter bojoval v září ...

Načíst další články