Hlavní obsah

Slovenská paráda v UFC! Nebezpečný fighter se zaskvěl a umlčel odborníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovensko si znovu podmanilo nejslavnější bojovou organizaci UFC. Velice cenný úspěch totiž ukořistil Ľudovít Klein, jenž v roli značného outsidera naprosto eliminoval talentovaného chilského bojovníka Ignacia Bahamondese, kterého podle všech rozhodčích porazil na body a po závěrečném vyhlášení mohl slavit. Pro ranaře z Nových Zámků se navíc jednalo již o čtvrté vítězství v UFC z celkových sedmi duelů.

Foto: Profimedia.cz

Ľudovít Klein (vpravo) slaví vítězství v UFC.

Článek

Kleinovi se ani podle uznávaných odborníků moc šancí na výhru nedávalo. Do klece šel s mimořádně nadaným prospektem Bahamondesem, který si v UFC skokovou rychlostí prosekával cestu přes řadu protivníků, přičemž v posledních třech duelech ani jednou nepocítil hořkost porážky. Dominantní práce se tak očekávala i v Nashvillu nad historicky prvním slovenským zástupcem mezi elitou, jenomže...

Hned první minuty jednoznačně ukázaly, že to tak jednoduché nebude. Rodák z Nových Zámků oslňoval chladnokrevným výkonem, kterým celá tři kola poměrně jednoduše eliminoval soupeřovu největší zbraň v podobě nebezpečného postoje. Bahamondes se naopak drtivou většinu času trápil, nebyl to jeho den. Příliš mu nepomáhala ani značná výšková převaha, se kterou se rival vypořádal s bravurou... A když bylo zrovna potřeba, tak Klein předvedl i jednoduché přenesení boje na zem, čímž získával další důležité body.

Z pohledu slovenského bojovníka to byl na první pohled až nečekaně suverénní výkon, kterým rovněž překvapoval diváky v nabité hokejové aréně, kde své soutěžní utkání hraje tým Nashville Predators. Nebezpečného soka za celých patnáct minut nepustil do výraznějšího nebezpečí, sám mu naopak více než kvalitě odpovídal a již v prvním kole prolil první krev. Také zbytek minut boje působil maximálně efektivně, svěže i pečlivě. Bylo tedy jasné, že pokud v závěru nepřijde nějaký zázračný úder, bude Slovensko slavit...

Lepší výkon, značné poškození i výraznější touha zvítězit. To vše Kleinovi hrálo do karet a výsledkem byla jednomyslná bodová výhra (30-27 a 2x 29-28) a zřejmě doposud nejcennější skalp v UFC. „Soupeř byl velice tvrdý. Zároveň to byl první protivník, který byl mladší než já," usmála se slovenská mašina během pozápasového rozhovoru. „Jsem hrozně šťastný, protože jsem se připravoval opravdu tvrdě a dnes jsem to mohl předvést. A že jsem to neukončil? To mi nevadí. V hlavě jsem věděl, že vyhraju na body," sdělil Klein.

Pro nadějného muže z okresního města na Slovensku se tak při jeho sedmém vystoupení v UFC od roku 2021 jednalo již o čtvrtý triumf. Rovněž drží čtyřzápasovou sérii bez porážky, přičemž nedávný duel proti Herberovi skončil nerozhodně. Již příští týden půjde do akce i druhý slovenský zástupce v UFC Martin Buday, jehož na cestě za udržením neporazitelnosti (bilance 3-0) čeká Američan Josh Parisian.

Reklama

Související témata: