Slovenský obr Buday vyhrál už potřetí v UFC! Těsný zápas urval na svou stranu až v samém závěru

Slovenský obr Buday vyhrál už potřetí v UFC! Těsný zápas urval na svou stranu až v samém závěru Martin Buday vyhrává svůj třetí zápas v řadě v UFC. | zdroj: Getty Images

Těžká váha ze Slovenska brala další skalp v UFC. Amerického soupeře porazil na body, když rozhodla poslední minuta.

Slovenský reprezentant v UFC, Martin „Badys“ Buday dnes v Las Vegas znovu vstoupil do oktagonu, kde se střetl s americkým bojovníkem Jakem Collierem. A už počtvrté bral výhru.

Těžkotonážník ze Slovenska jednu dobu vážil dost těžko uvěřitelných 160 kg a hrál profesionálně počítačové hry. Chtěl ale zhubnout, a tak začal chodit na tréninky brazilského jiu-jitsu. To jej nakonec chytilo a dnes je Martin držitelem hnědého pásu a především bojovníkem v UFC.

Tam se dostal v roce 2021 přes soutěž „Dana White’s contender series“ a odbojoval tam už dva vítězné zápasy. Dnes si tak zapsal už třetí zápas v nejprestižnější MMA organizaci a znovu jej zvládl vítězně.

Martin BUday zdroj: Getty Images

Jeho soupeř Jake Collier je zkušeným UFC veteránem, který je v organizaci už od roku 2014. A ještě donedávna střídal s železnou pravidelností výhry s prohrama. Poslední dva zápasy ale prohrál a určitě si nechtěl připsat další červené políčko.

Podle toho také vypadal jeho nástup do Budaye v prvním kole. Vjel do Budaye bez respektu a zatlačil jej na klec. Slovenský obr se jej ale taky nezalekl a vrátil mu tvrdý zvedák. Ani to však Colliera neodradilo od jeho tlaku a když ke konci kola Buday uklouzl při jednom z kopů, vzal slovenskému borci záda, odkud mu rozdal několik propagačních úderů. První kolo tak šlo za americkým bojovníkem.

Druhé kolo už vyznělo pro slovenského bojovníka lépe. Collier se na něj sice znovu vrhnul, ale Buday počáteční bouři ustál a Američanovi rychle ubývaly síly. Na fyzičce mu rozhodně nepřidaly ani tvrdá Budayova kolena do břicha a i když Collier většinu času pressoval nebo měl Budaye natlačeného na klec, slovenský bojovník druhé kolo vyhrál.

Bylo jasné, že ve třetím kole se rozhodne, kdo chce vítězství více. Oba borci už byli opravdu hodně unavení a jejich údery už neměly potřebnou razanci na nějaký velký knockout. Američan už bojoval především silou vůle, ale i tak neustále tlačil svého soupeře před sebou. Slovenský bojovník jej zase kontroval a třetí kolo bylo až do konce hodně vyrovnané. Jenže Collier udělal velkou chybu. Minutu před koncem se rozhodl jít u klece pro takedown, který ale „Badys“ ubránil a ještě dostal unaveného Američana na zem.

Tam jej zalehl do mountu a začal mu dávat tvrdé údery. Tímto nakonec „ukradnul“ kolo a v podstatě i celkovou výhru pro sebe.

Martin Buday si tak připsal už třetí výhru v UFC v řadě a celkem se veze na šňůře 11 výher. Za svou kariéru prohrál jen 1 zápas, a to před 6 lety. Slovenský bojovník tak má v UFC velice dobře nakročeno a může očekávat čím dál tím těžší soupeře.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články