Hlavní obsah

Snová jízda zápasového všeuměla. Vstal z mrtvých, zatančil si a vyfasoval přes 100 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zmrtvýchvstání. Toto slovo jednoznačně vystihuje neuvěřitelný výkon českého rváče Vladimíra Lengála na pátečním galavečeru organizace Oktagon MMA na pražské Štvanici. Prohra zápasového všeuměla totiž visela doslova na vlásku. Střih, a pořádná otočka! Lengál se z krušných momentů proti brazilskému veteránovi Deigu-Scheckovi vymanil naprosto ukázkově a sám zápas ukončil stylovým kolenem na hlavu. „Jsem bojovník, mně jen tak něco nesloží!“ říká rázně znojemská mlátička, která má jasný cíl – probojovat se k titulové šanci pérové divize.

Vladimír Lengál si získal celou Štvanici. Soupeře skolil kolenem na hlavu a předvedl vítězný breakdanceVideo: Sport.cz

 
Článek

Střet Lengála s Scheckem nabral na pozornosti již během čtvrtečního veřejného vážení, kde jeden druhému intenzivně hleděl z očí do očí. Napětí se v tu chvíli dalo krájet. Bylo tedy jasné, že diváky čeká jedna z nejpohlednějších partií, která může skončit klidně již v prvním kole. A také tomu tak bylo!

Oba si nic nedarovali. Za kratší konec provazu ale z počátku tahal právě český bojovník, kterému záhy přesně na břiše přistál nekompromisní kop. Vyražený dech. Lengál dal na sobě bolestivý okamžik znát, Scheck naopak lačnil po rychlém ukončení. „Občas se to tak stane. Někdo vás nakopne, nemůžete dýchat, ale nesmíte to na sobě dát znát. Měl jsem co dělat, abych to rozdýchal. Chvíli mi to trvalo," přiznává těžké chvíle.

Soupeř pro Patrika Kincla je jasný. Do zápasu se šampionem půjde Polák Bryczek, který ukončil PirátaVideo: Sport.cz, Oktagon TV

Z peripetií se však vymanil na jedničku, a to i díky bouřlivé kulise, která českého ranaře hnala za vítězstvím. Lengál zčistajasna vstal z mrtvých, soupeři od cesty nadělil několik precizně mířených dělovek, a sám se dostal do pozice k ukončení. „Věděl jsem, že ho to otřáslo. Musel jsem si počkat na vzdálenost. Ale cítil jsem, že by to mělo jít," líčí.

Oktagon 45: Special
Páteční galavečer na pražské Štvanici pod otevřeným nebem korunoval nového krále bantamové váhy, kterým se jednoznačně na body stal Brazilec Felipe Lima, jenž na trůnu vystřídal Dána Jonase Magarda. Určil se i soupeř do titulové bitvy pro šampiona střední váhy Patrika Kincla. K vysněnému boji se již po 55 vteřinách probojoval Polák Robert Bryczek. Zmrtvýchvstání předvedl Vladimír Lengál, který otočil duel s Brazilcem Deigou-Scheckem a krom vítězství získal i bonus za výkon večera. První profi výhru v MMA slaví Radek Roušal. Nepovedený večer naopak zažil Václav Mikulášek, který nejen, že prohrál, ale jako gesto konce kariéry položil rukavice do středu klece. České fanoušky umlčel i kontroverzní Brit Shem Rock.

Scheck ukázal neuvěřitelnou odolnost. Oči mu několikrát šly šejdrem, přesto se držel na nohách. Posledním dílkem bylo až koleno na hlavu, konec přišel vteřinu před koncem třetí minuty. „Bylo to super ukončení. Nemohl jsem ho propasírovat na ruce, nakonec se mi podařilo protáhnout pravé koleno. Jak jsem chtěl, tak to vyšlo," ulevilo se Lengálovi, který vybojoval již šesté vítězství. Na kontě tak stále má jedinou porážku (čistě MMA) proti Luboši Lesákovi.

Kontroverzní Brit Shem Rock uškrtil hned v prvním kole Jana MalachaVideo: Oktagon TV

Pět výher v řadě budí respekt. Lengál proto sebevědomě vyhlíží cestu až za titulovou šancí v pérové divizi. „Chci stihnout tolik, abych získal titul. Doufám, že se cesta bude krátit," přeje si. Řekl i potenciálního soupeře pro příští zápas. „V Brně je Jakub Dohnal, což je trojka. Proč ne, klidně bych si to s ním střihl o krále Brna a Jižní Moravy," pousmál se.

Zmínit se musí také obrovitý gejzír radosti, který se dostavil ihned po Lengálově vítězství. Diváci byli ve varu, radost byla nekonečná. Především český bojovník si pocit euforie užíval se vší parádou a v kleci slavil i se svou drahou polovičkou. Diváky pobavil i povedeným tanečkem. „Jsem ze sídliště a dělal jsem breakdance. Říkali mi, že když tam každý tancuje, tak ať tam hodím pořádný taneček. Byl jsem suchej, tolik to nešlo," objasňuje.

Jaime Cordero předvedl neuvěřitelný highkick a bylo z toho KO za 22 vteřin!Video: Oktagon TV

Pocit spokojenosti byl po turnaji ještě větší. Bonus v hodnotě 5 tisíc eur (v přepočtu přes 120 tisíc korun) za výkon večera míří právě na adresu znojemského rodáka. „Přál jsem si to," neskrýval nadšení.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.