Šok v oktagonu UFC! Adesanya brutálně knockoutoval Pereiru a vzal si titul zpět

Šok v oktagonu UFC! Adesanya brutálně knockoutoval Pereiru a vzal si titul zpět Adesanya oplatil Pereirovi předchozí porážky i s úroky | zdroj: Profimedia

Kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp. Třikrát s ním prohrál, ale nakonec Adesanya svou Nemesis přece jen porazil a to dost brutálním způsobem. Pomsta prý byla hodně sladká.

Jedna z nejlepších rivalit napříč bojovými sporty byla dnes (možná) ukončena. Titulový zápas a zároveň odveta mezi Israelem Adesanyou a Alexem Pereirou byl vyvrcholením dnešního turnaje UFC 287 a zároveň velkým zadostiučiněním pro staronového šampiona Adesanyu.

Dnes se spolu utkali už počtvrté. První, velice těsný zápas v kicboxu vyhrál Pereira na body. Druhý zápas v kickboxerském ringu Adesanya vyhrával, ale Pereira jej nakonec dokázal knockoutovat. Adesanya se poté odebral do MMA, ale Pereira jej jako neúnavná nemesis pronásledoval i tam a před půl rokem se spolu střetli potřetí. Izzy opět celý zápas vyhrával, ale Pereira si díky svým granátům v rukách došel v pátém kole pro technický knockout.

Bylo jasné, že odveta je namístě a pro Izzyho to znamenalo pravděpodobně poslední šanci, jak Pereiru porazit. To nakonec dokázal a navíc mu vrátil všechny 3 porážky i s úroky, které si za ta léta nastřádal.

Alex Pereira schytal první těžké KO v kariéře Alex Pereira schytal první těžké KO v kariéře | zdroj: Profimedia

Oba bojovníci jsou fenomenální strikeři, ale oba mají jiný styl. Zatímco Adesanya spíše hraje na jistotu a soupeře pomalu a systematicky rozebírá jednotlivými útoky a kontry, Pereira je bombér, který dokáže kdykoliv kohokoliv uspat, a především svým levým hákem umí rozhodovat zápasy. Ne nadarmo má přezdívku „Poatan“, což v portugalštině znamená „Kamenná ruka“.

První kolo bylo vyrovnané, ale Izzy byl přece jen aktivnější. Pereira spíše vyčkával a snažil se ovládat oktagon. Ke konci kola však ukázal, že si nepřišel hrát. Zahnal Izzyho ke kleci a tam jej jen těsně minul svým pověstným levým hákem.

Ve druhém kole se Izzy opět snažil o taktickou bitvu, ale Pereira mu na to opět odpověděl velkým tlakem, kterým přitiskl Adesanyu zády k pletivu a rozjel se do něj svými bombami. Už to vypadalo, že zápas skončí stejně jako jejich předchozí střetnutí a bude jen otázkou času, než si Pereira připíše další KO. Jenže brazilský šampion polevil v pozornosti a to se mu stalo osudným.

Adesanya, který byl zabalený ve dvojáku z ničeho nic vytáhl pravý hák přímo na brazilcův spánek. To s Pereirou pořádně zacloumalo a navazující pravý a levý hák jej poslaly na zem. Pereirovy oči šly v sloup a hlava se odrazila od podlahy oktagonu. Následující kladivo od Adesanyi zpečetilo dílo a ten tak mohl slavit nejen navrácení šampionského titulu, ale především velice sladkou pomstu za 3 předchozí porážky.

Pereira se po chvilce probral, ale očividně nevěděl kde pořádně je, ani co se vlastně stalo. Ani při vyhlášení výsledků nebyl úplně při smyslech a chtěl (patrně ze zvyku) zvednout vítězně ruku.

„Říká se, že pomsta je sladká. A vy mě znáte, jsem hrozně na sladké a tohle chutná sakra sladce!“ řekl Izzy v pozápasovém rozhovoru. Nezapomněl ale vyjádřil respekt svému velkému rivalovi: „Alex je skvělým šampionem, je jedno, že dnes ztratil svůj titul. Vždycky bude šampionem. V jeho příběhu jsem já protivníkem, v jeho příběhu jsem já ten zlý. Ale dnes večer je to o mém příběhu! O mých dějinách! Říkal jsem vám, že lovec se stal kořistí. Už jsem mu to říkal – děkuji ti (Alexi)! Děkuji za všechno, co jsi udělal, díky, žes mě porazil, protože tím jsi mě udělal lepším bojovníkem, lepším člověkem.“

„Ani nevím, čím jsem ho praštil. Ale dělal jsem tak trochu mrtvého brouka,“ prozradil svou taktiku před samotným knockoutem Adesanya. „Ten poslední úder, ten poslední hammer fist měl v sobě všechno, od roku 2017. Byl to úder od bohů!“ zakončil staronový šampion.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články