Šokující zvrat, Jiří Procházka se kvůli zranění vzdává titulu šampiona UFC!

Šokující zvrat, Jiří Procházka se kvůli zranění vzdává titulu šampiona UFC! Jiří Procházka s titulem UFC na brněnském náměstí | zdroj: Profimedia

Osudným se mu stal trénink v Las Vegas, zachoval se ale jako pravý gentleman a titul uvolnil.

Tak nečekal asi nikdo. 10. prosince se měl první český šampion UFC Jiří Procházka utkat v odvetě s Gloverem Teixeirou. Jenže všechno je jinak. Procházka se dobrovolně svého šampionského pásu vzdal. Důvodem je zranění ramene, které si přivodil při tréninku v Las Vegas. Kvůli němu teď bude muset na operaci a mimo bude minimálně půl roku. Už to samo o sobě je pro jeho kariéru těžké, ale fakt, že se rozhodl, dle svých slov „nebrzdit“ celou divizi polotěžké váhy a vzdal se titulu, je šokující a nevídané.

Bojovníci se potýkají se zraněními často, ale i když se zraní před titulovým zápasem, rozhodně nepřijmou zodpovědnost za divizi a šampionského pásu se nevzdají. UFC situaci většinou řeší bojem o dočasný (interim) pás, jehož vítěz se následně utká s vyléčeným šampionem. Pro Procházku jde o vskutku gentlemanské gesto, a jak sám říká, pro titul se vrátí, až bude zdráv. Přejeme rychle uzdravení a rozhodně je třeba před takovýmto přístupem smeknout. O uvolněný titul se utkají Blachowicz s Ankalaevem.

Celé Procházkovo vyjádření:

"S velkým zklamáním musím oznámit, že na UFC 282 nebudu obhajovat svůj pás. Při dokončování přípravy na obhajobu titulového pásu v polotěžké divizi UFC jsem se na tréninku v Las Vegas zranil. Poranil jsem si rameno a je nezbytná operace, která mě odstaví minimálně na 6 měsíců. S vědomím této informace, jsem se rozhodl, po konzultaci s vedením UFC, že z důvodu tohoto časového omezení, nebudu brzdit polotěžkou divizi a titul aktuálně uvolním. Pro titul šampiona UFC si půjdu hned jak mi doktoři dají zelenou do zápasu. Půjdu si pro ten pás a získám ho, nehledě na to, kdo ho bude aktuálně držet. Vždy bylo pro mě to nejdůležitější, ukazovat ty nejlepší výkony a porovnávat sám sebe s těmi nejlepšími. Nechť se teď ten nejlepší ukáže, kdo tam je. Do půl roku jsem zpátky a ten titul si vezmu, ať už ho bude držet kdokoliv. Omlouvám se svým fanouškům, přátelům, rodině, kteří si koupili vstupenky a plánovali cestu do Las Vegas, aby mě podpořili, moc to pro mě znamená. Chci se omluvit i Gloverovi. Vítězství!"

 

Zdroje:  Facebook (Jiří Procházka)

Nejnovější články