Souboj klanů ovládl neporažený Nurmagomedov. Bezzubý Pitbull nevěděl, jak na něj

Souboj klanů ovládl neporažený Nurmagomedov. Bezzubý Pitbull nevěděl, jak na něj Khabib Nurmagomedov se svým bratrancem Usmanem v Bellatoru | zdroj: Profimedia

Lehká váha Bellatoru má nového šampiona, Usman Nurmagomedov sebral pás bez většího odporu Brazilci Freiremu a zůstává neporažen. Divácky atraktivní podívaná to ale rozhodně nebyla, což dali najevo i diváci.

Jedním z hlavních zápasů uplynulého turnaje Bellator 288 byl souboj o titul v lehké váze mezi Brazilcem Patrickym "Pitbullem" Freirem a neporaženým Dagestáncem Usmanem Nurmagomedovem. Oba pojí to, že pocházejí z rodin, které v MMA světě dosáhly velkých úspěchů. Patrickyho bratr je úřadujícím šampionem pérové váhy a pásu v lehké divizi se vzdal, aby jej mohl získat jeho starší sourozenec, což se nakonec povedlo.

Společná vláda bratrů "Pitbullů" ale netrvala dlouho. Na obzoru se totiž objevil 24letý Usman z rodu Nurmagomedovů, který zatím v kleci nepoznal porážku. Od začátku zápasu využíval velké výškové převahy a držel si Pitbulla pomocí kopů na distanc. Freire vůbec nevěděl, jak se prosadit, v prvním kole se mu povedl jen jeden pořádný útok.

Ani druhá pětiminutovka neproběhla ve vysokém tempu. Usman ale po dvou minutách za zadní direkt zamaskoval takedown a šlo se na zem. Tam Dagestánec šampiona přišpendlil a obíjel údery. V posledních vteřinách rozjel sérii tvrdých loktů a Brazilce od ukončení dělilo jen pár vteřin.

Ve třetím dějství se Usman pokusil hned ze startu vzít boj zpátky na zem, Freire ale jeho pokus ubránil a následně pokračovala ne úplně atraktivní vyčkávací hra v postoji, z níž těžil víc Nurmagomedov, ale samozřejmě riskoval, že schytá nějaký KO úder. Pitbull však působil dost bezzubě a nedokázal vůbec zkracovat vzdálenost. Diváci dávali hlasitým bučením najevo, že se je zápas vůbec nenadchl.

Ve čtvrtém kole se sice tempo zvýšilo, ale žádná velká bitva to ani tak nebyla. Pitbull zřejmě doufal, že Usmana pasivitou naláká do přestřelky, ten ale pochopitelně nechtěl riskovat a bez problému si bodoval z bezpečné vzdálenosti.

Freire moc dobře věděl, že už může vyhrát jedině před limitem, a tak do posledního kola vlétl v duchu své přezdívky. Usman ale jeho agresivní nástup zastavil přenesením boje na podlahy. Odtud Brazilec unikl až v poslední minutě, senzační obrat se mu už ale nepovedl a Nurmagomedov si pro titul odcouval.

Usman vylepšil svou bilanci už na 16-0 a bude zajímavé sledovat, zda se mu podaří jít ve šlépějích svého bratrance Khabiba. Na příští rok Bellator plánuje v lehké váze pyramidu, takže uhájit pás a neporazitelnost nebude určitě snadné.

Zdroje:  Bellator MMA

Nejnovější články