Splněný sen, český bojovník neváhal a zdvihl vhozenou rukavici z organizace GLORY!

Splněný sen, český bojovník neváhal a zdvihl vhozenou rukavici z organizace GLORY! Matěj Trčka | zdroj: FOTO: Se svolením Matěje Trčky

GLORY, tak zní jméno organizace, v níž by si chtěl zazápasit snad každý kickboxer. Když se ozvali Matěji Trčkovi, nemohl tomu uvěřit, okamžitě ale se zápasem na poslední chvíli souhlasil. 

Tomáš Hron, Daniel Škvor, Matěj Peňáz a po dnešku také Matěj Trčka. To jsou jména Čechů, kteří dostali šanci v prestižní organizaci GLORY Kickboxing. Poslednímu jmenovanému se ozvali jen pár dní před zápasem. Ber, nebo nech být. Taková šance by se ale nemusela dvakrát opakovat, takže neváhal. 

"Už od malička na GLORY koukám a vždycky jsem tam chtěl zápasit. Chvilku jsem tomu nedokázal uvěřit, pak jsem si hned šel pouštět zápasy a už jsem se těšil," popsal nám své pocity mladý talent ze Spejbl gymu, který sbíral v thaiboxu úspěchy už od začátků své fighterské kariéry, když ještě trénoval v trutnovském Highlanders gymu. Kromě amatérského mistra ČR je také vicemistrem světa a mistrem Evropy asociace IFMA. Loni se také probil až na vrchol show UPC: Cesta bojovníka.

"Trenéři se mě ptali, ale předem znali odpověď," dodal Trčka s tím, že vzít nabídku na poslední chvíli nebyl žádný problém. "Naštěstí jsem zrovna byl po zápase, takže forma je dobrá, a když jsme se o GLORY dozvěděli, tak jsme pro jistotu ještě přidali."

Ondřej "Spejbl" Hutník a Matěj Trčka Příprava Matěje Trčky na GLORY byl pod vedením legendárního Ondřeje Spejbla Hutníka intenzivní | zdroj: FOTO: Se svolením Matěje Trčky

Ve slavném ringu Matěje nečeká žádné vřelé přivítání, proti němu totiž nastoupí Deniz Demirkapu, šampion prestižní ENFUSION ve váze do 65 kg, který je zvyklý vyhrávat na KO. Naposledy před pár týdny zvítězil už v prvním kole a bude tedy při chuti. Pokud ho Trčka dokáže zastavit, udělá si ve světě skvělé jméno.

"V GLORY není nikdo snadný soupeř, myslím že na něj bude fungovat pohyb, protože je statický. Jeho zápasy nakoukávali trenéři, já viděl jen jeden," prozradil český bojovník, kterého do ringu doprovodí zkušené trenérské duo Michal Vančura a Ondřej "Spejbl" Hutník.

Turnaj GLORY Rivals 3 startuje dnes ve 21:30, Matěj obstará první z pěti zápasů. Přímý přenos bude možné sledovat na glorykickboxing.com. Budeme držet pěsti!

Poslední zápas soupeře:

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články