Hlavní obsah

Sporné rozhodnutí vyvolalo pískot diváků. Český fighter přesto hodil vinu na sebe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejspornější moment debutu největší evropské MMA organizace v České republice. A paradoxně na úkor českého bojovníka Davida Hoška, jenž proti Švédovi Andreasi Gustafssonovi padl již po polovině prvního kola. Mnohem víc ale zaujal způsob ukončení zápasu. Prvně jmenovaný ve dvojitém krytu na zemi bez větších problémů odrážel soupeřovy ataky a rozhodčí se možná poněkud předčasně rozhodl duel ukončit. Hodně těžce to nenesl pouze devětadvacetiletý český ranař, ale také publikum, které začalo pořádně bučet.

Zápas Davida Hoška ukončili rozhodčí hodně předčasně. Zářez? Ne, moje chyba, odmítá český fighterVideo: Sport.cz

 
Článek

Ačkoli Hošek bezprostředně po duelu zuřil a měl v sobě vztek, paradoxně během následujících minut vychladl a možná trochu překvapivě hodil chybu na sebe. „Nebyl to podraz od rozhodčích, byla to moje chyba. Jestli to mohl ukončit o pár vteřin později, je možné. Já jsem ale v tu chvíli nemohl nic vymyslet," popisuje jeden ze čtyř českých bojovníků na turnaji KSW 79 v Liberci.

„Měl mě tam seklého kolenem a nemohl jsem se protočit. Jediné, co jsem mohl dělat, bylo být ve dvojáku a čekat, že začne třeba dělat něco jiného. Nezačal. Házel rychlé loktíky, ani jeden mě netrefil, nic jsem necítil, bylo to jako na tréninku. V tu chvíli prostě člověk nic nevymýšlí," pokračoval Hošek.

Speciální nástup Dominika Humburgera nakopl. Říkal jsem si, teď nesmíš prohrát!Video: Sport.cz

Zaujala také reakce publika, které začalo výstižně bučet a pískat. Stejně to viděl také Hoškův trenér a rovněž zápasník Matúš Juráček. „Určitě to ukončil předčasně. Šlo to vidět i na reakci fanoušků, kteří jsou tady v Česku mega přísní. Viděl jsem to úplně stejně. Viděl jsem dvě vteřiny, kdy byl David ve dvojáku, jeho soupeř dával takové údery, které nic zásadního nedělaly. Jenom si to chtěl pokrýt a přejít do jiné pozice...a v tu chvíli tam rozhodčí skočil," popisuje ze svého pohledu.

„Nemyslím si, že by to byl zářez. Je to evropská liga, rozhodčí jsou také jenom lidi. Holt to rozhodčí v tu chvíli nějak viděl a ukončil to. Když to sám později uvidí, tak si sám řekne, že to měl nechat déle. Nejsme rozčarovaní z toho, že by nás někdo chtěl záměrně poškodit, ale že se prohrálo blbou chybou. Je to ještě horší, než se prohraje KO po tvrdé bitvě," přiznává Juráček, jenž v trenérském rohu nahradil tradičního kouče Davida Vyvážila.

Hořkost porážky se s Hoškem nějakou dobu ponese. „Vždycky jsem naštvanej. Víceméně jsem ani nemohl prodat všechno, co jsem natrénoval. Člověka to zamrzí a naštve. Nevymlouvám se na rozhodčího, jsem naštvaný sám na sebe. Já jsem bojoval a ne rozhodčí," hází vinu sám na sebe.

Je dobře, že bude mít Attila zápas. Pro odvetu ho potřebuju v té nejlepší formě, říká Karlos VémolaVideo: Sport.cz

„Ve mně to furt bude a nějakou dobu to tam bude. Asi by ideální bylo vzít nějaký další zápas, udělat dobrý výkon, a pak to ze mě nejlépe padne. Mrzí mě to ale i kvůli lidem, kteří sem přijedou, chtějí vidět fight a mají z toho nějaký zážitek," mrzí bojovníka organizace RFA.

Galavečer KSW 79 v Liberci dopadl vítězně pouze pro jednoho českého bojovníka. Po neúspěšném trojlístku ve složení Frederico Komuenha, Petra Částková a David Hošek, zapsal šestou výhru v kariéře Dominik Humburger, jenž zaujal i netradičním nástupem s podporu české armády v zádech.

Reklama

Související témata: