Hlavní obsah

Stále neporažen! Šampion potvrdil nadvládu a ztrestal váhového hříšníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stále neporažen. Elitní český postojář Václav Sivák dokázal na turnaji RFA 10 v Havířově uhájit pás šampiona K-1 v kategorii do 66 kilogramů. Rakušan s dagestánskými kořeny Ruslan Tokharov, který během pátečního vážení přeskočil limit o dva kilogramy a do zápasu vstupoval bez možnosti dosáhnout na titul, nakonec ve čtvrtém kole nerozdýchal koleno na břicho a sudí odmával konec. Pro Siváka se jednalo o třiadvacáté vítězství v kariéře.

Takový byl turnaj RFA 10 v Havířově. Sestřih nejdůležitějších okamžikůVideo: RFA

 
Článek

Titulová bitva mezi Sivákem a Tokharovem přitom byla v ohrožení. Druhý jmenovaný kvůli nesplnění váhového limitu musel ještě zhruba hodinu před turnajem znovu na váhu, která nesměla ukázat víc než 75 kilogramů. To se nestalo a nejen organizátorům akce se ulevilo, že nepřišli o zlatý hřeb turnaje.

Role favorita byla jasná. Sivák do klece vstupoval jako neporažený a s vizitkou prvního (stále jediného) šampiona organizace RFA, na kterého čekala první obhajoba. Tvrdého Rakušana to však nevylekalo. V úvodu sám tlačil na pilu, jenomže hodně rychle pocítil, s kým má tu čest. Český talent soupeře poprvé posadil na zadek v závěru prvního kola. To ale Tokharov ještě dokázal rozchodit...

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Real Sport TV (@real.sport.tv)

Ve druhém a třetím kole znovu pokračovala Sivákova dominance a bez větších problémů značkoval rivala kopy a pěstmi. Značně zadýchaný rodák z Dagestánu postupně ztrácel kondici a velkou měrou se to podepsalo na konečném, čtvrtém kole. Sivák vítězství zpečetil tvrdým kolenem na spodek, po kterém se rival už nepostavil zpět na nohy. Hala byla v laufu.

Ostravský ranař tak uspěl i ve svém 23. zápase profesionální kariéry a nadále drží neporazitelnost. Rovněž se mu povedlo obhájit pás šampiona K-1 organizace RFA. „Cítil jsem se skvěle, byť to byl zápas po pěti měsících. Příprava proběhla na výbornou, byl to skvělý zápas," zhodnotil český šampion. „Hodně lidí má nenávistné komentáře proti RFA. Já ale nevidím důvod. Nevím, kde jinde bych v České republice zápasil v K-1," pokračoval a poděkoval organizaci. Sivák by měl znovu jít do akce 29. července pod hlavičkou organizace Yangames Fight Night.

Zpět do klece se po půl roce vrátil i slezský rváč Vojtěch Garba, který po posledním duelu ukončil kariéru. Vše si ale během několika měsíců rozmyslel a rozhodně nemusí litovat. Rumunského protivníka Zsolta Ballu ztloukl tvrdými lokty již v prvním kole a nahlas mohl oslavit úspěšný comeback.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Hamr gym OSTRAVA (@coachmahr)

Na únorovou porážku dal zapomenout i česko-polský zápasník Tobiasz Le, který se svým výkonem zařadil do kategorie nejrychlejších ukončení a Daniela Ljaška rovněž sestřelil v úvodní pětiminutovce. První porážku mezi profesionálkami si naopak připsala talentovaná Veronika Zajícová, která ve vypjaté bitvě s Ukrajinkou Aminou Muchamedovou padla na body.

Další turnaj organizace RFA proběhne již 10. června v Bratislavě. Hlavním duelem bude titulová bitva o pás šampiona střední váhy mezi českým bojovníkem Dominikem Humburgerem a Srbem Nenadem Avramovičem.

Reklama

Související témata: