Stále se považuji za začátečníka, zhodnotila Monika Chochlíková své dovednosti v MMA

Stále se považuji za začátečníka, zhodnotila Monika Chochlíková své dovednosti v MMA Monika Chochlíková | zdroj: FOTO: Se svolením PML

V kleci ji sice ještě žádná soupeřka nedokázala porazit, navíc si připsala už tři výhry. Monika Chochlíková se však stále nepovažuje za MMA zápasnici.

Zatímco mnoho sportovců sní o kariéře profesionálního bojovníka, Monice Chochlíkové se tento sen splnil. Oficiálně je sice zaměstnaná v armádě, jejím úkolem je ale trénovat a sbírat úspěchy, což se jí daří. “Měsíční výplatu dostávám za to, co bych dělala i tak zadarmo,” prozradila v pořadu Bez rukavic. Úspěchy by se však měly týkat především thajského boxu, na MMA armáda nehledí. A to je i důvod, proč Chochlíková thajský box upřednostňuje.

Ačkoli se MMA nestíhá pořádně věnovat a na přípravu nemá dostatek času, na kontě má již tři úspěšné zápasy. “MMA sice trénuju asi od srpna roku 2020, ale mám přestávky kvůli thajskému boxu,” vysvětlila a zavzpomínala na poslední zápas na turnaji Oktagon 32, kde ji prověřila Peruánka Alessandra Pajuelo. “Od zápasu jsem neměla MMA trénink až do srpna. A to jsme zápasili v dubnu.”

“Přestože MMA trénuju už dlouho, tak se stále považuji za začátečníka. Na každém tréninku se naučím nějakou základní věc, vždycky si říkám, jak jsem bez toho mohla existovat,” poukázala na objevování jednotlivých technik. Zpětně si uvědomuje, že měla velké štěstí, jelikož do zápasů nastupovala, aniž by si byla vědoma, co vše jí hrozí. Na druhou stranu je potřeba říct, že si vždy dokázala poradit. Za zmínku stojí například její vůbec první zápas v Bellatoru, v němž soupeřku Jade Jorand překvapila málo vídanou technikou přezdívanou "louskáček" (scorpion rib crush).

Čistě MMA nyní trénuje v Čechách, v Ostravě a Havířově navštěvuje Jakuba Müllera. Původně se přitom připravovala v Octagon Fighting Academy pod vedením Ilji Škondriče. “Víc se mi to tam líbí, mám tam i své váhovky, se kterými můžu trénovat. Líbí se mi, jak to MMA učí, nejde na to stylem, že nejsilnější přežije, ale ukazuje mi detaily, které potřebuju, abych dotáhla submisi, ubránila takedown nebo jak pracovat na stěně,” vysvětlila a zdůraznila, že zde opravdu záleží na centimetrech.

Chochlíková by samozřejmě uvítala, kdyby se jí časem podařilo získat titul, nyní má ale trochu jiné plány. “Mám teď takový cíl, chci se naučit každou submisi,” prozradila a dodala, že stejným způsobem přistupovala i k thajskému boxu. “Nejdřív jsem se chtěla naučit každou techniku, strh, kop, zkrátka všechno.” Zdá se, že Moniku čekají dlouhé měsíce a možná i roky v tělocvičně. Pokud ale tato metoda fungovala v postoji, možná přinese ovoce i v MMA. Během zápasů se však i nadále chce spoléhat na své silné stránky. “Dostaneš se na zem, co nejrychleji se zase postav,” zmínila svůj plán, s nímž jde do každého zápasu.

Velmi brzy bude mít možnost názorně předvést, co se zatím naučila. Na turnaji v Ostravě s ní poměří síly Katharina Dalisda, která překvapila během galavečera ve Frankfurtu, když přestřílela Mallory Martin, Američanku se zkušenostmi z UFC. Dalisda mimo jiné dala jasně najevo, že se boji na zemi nevýhýbá, soupeřku potrápila také na pletivu. Snad i proto je Chochlíková výrazným outsiderem.

Ale jak už bylo řečeno, MMA je pro Chochlíkovou až na druhém místě. I z toho důvodu se nyní zbytečně nestresuje z možné prohry. A tak to vnímají i její fanoušci. “Prohru v MMA si stále mohou odůvodnit tím, že nejsem MMA zápasnice, že se stále věnuju thajskému boxu.”

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články