Šok v pátém kole! Pereira obrátil průběh zápasu a vzal Adesanyovi titul šampiona

Šok v pátém kole! Pereira obrátil průběh zápasu a vzal Adesanyovi titul šampiona zdroj: Getty Images

Alex Pereira je opravdovou nemesis pro teď už bývalého šampiona Israele Adesanyu. Většinu zápasu sice prohrával, ale v pátém kole přece jen urval vítězství.

Vypadá to, že rivalita mezi Alexem "Poatan" Pereirou a Israelem Adesanyou bude ještě chvíli trvat. Pereira totiž v pětikolové bitvě Adesanyu porazil a stal se tak novým novým šampionem střední váhy.

Adesanya má na Pereiru zkrátka velkou smůlu. Je to už celkově třetí porážka, kterou nový šampion novozélandskému bojovníkovi daroval, když nad ním předtím dvakrát zvítězil v kickboxu, přičemž jej před 5 lety dokonce ukončil tvrdým KO.

Dnešní zápas se přitom většinu času vyvíjel ve prospěch Izzyho. Ze začátku prvního kola sice Pereira do Adsanyi nastoupil bez respektu naskočeným front-kickem a neustále jej tlačil po obvodu oktagonu, ale byl to právě Adesanya, který na konci kola trefil zadním hákem Pereirovu bradu a dokázal jej “roztančit”. K tomu ještě těsně po gongu přidal tvrdý levý hák a Alexe tak zachránil konec kola.

Adesanyovi závěr úvodní části očividně přidal na sebevědomí a začal být mnohem aktivnější. Pereira jej sice pořád pronásledoval, ale Izzy jeho troufalost trestal rychlými jaby a okopával jej lowkicky a roundkicky. Následovaly dobré výměny, ale i když Pereira na konci kola Adesanyu překvapil double leg takedownem, druhé kolo šlo pravděpodobně za Adesanyou.

Také další kola byla v Izzyho režii. Pereira se jej v klinči snažil dostat na zem, ale Adesanya jeho pokus krásně převrátil a byl to on, kdo se ocitl nad svým vyzyvatelem a začal jej mlátit jako obilí. Brazilský bojovník si s tím vůbec nevěděl rady a i když se snažil vstávat, Izzy jej vždy strhl zpět na zem, kde pokračoval v bití. To vzalo Alexovi hodně kyslíku a ve čtvrtém kole už působil dost odevzdaně. Sice Izzyho pořád tlačil, ale ten měl spoustu energie a ostřeloval Pereiru z dálky údery i rychlými kopy.

V poslední pauze už byl Pereirův roh hodně nervózní a trenéři narovinu řekli svému svěřenci, že pokud chce vyhrát, musí Adesanyu v pátém kole ukončit. A k překvapení všech přesně to taky Alex udělal. Znovu zahnal Izzyho ke kleci, kde tentokrát ukázal, proč se mu přezdívá “kamenná pěst”. Několika tvrdými údery jej dostal do pořádných problémů a dokonce jej srazil k zemi. Izzy se sice dokázal okamžitě postavit, ale po dalších ranách se jeho situace zhoršovala a rozhodčí Marc Goddard se rozhodl raději zápas ukončit. Pereira tak opět vyrval v posledním kole vítězství z rukou Israele Adesanyi a stal se po dlouhé době novým šampionem střední divize.

“Cítím se skvěle, na tohle jsem trénoval celý život,” řekl v pozápasovém rozhovoru Pereira. “Makal jsem na tom hodně tvrdě. Omlouvám se všem, že jsem tentokrát dělat nějaký trashtalk, ale musel jsem se mu dostat do hlavy, abych vyhrál tenhle zápas. Byl to hodně těžký zápas, ale jak říkal Glover, já jsem zápasil každý den v gymu, pořád jsme dělali 5 kolové sparringy. Kdokoliv, kdo říkal, že to nedokážu, podívejte se na mě teď.”

Pereira se svým vítězstvím postaral o pořádné oživení střední divize, kde bude mít mnoho možností k obhajobě titulu. Nabízí se například okamžitá odveta s Adesaynou, ale zajímavý by byl také zápas proti Robertu Whittakerovi.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články